weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Kocaeli Haber Başiskele’de Yöresel Kültür Rüzgarı Esti

Başiskele’de Yöresel Kültür Rüzgarı Esti

Başiskele’de ilçenin kültürel zenginliklerini bir araya getiren Başiskele 2. Yöresel Kültür Günleri yoğun ilgi gördü. Başiskele Sahili’nde adeta 3 gün boyunca yöresel kültür rüzgarı esti.

Başiskele’de Yöresel Kültür Rüzgarı Esti
Okunma Süresi: 2 dk

Başiskele Belediyesi koordinesinde kentte bir kültür mozaiği oluşturan hemşehri derneklerinin katkılarıyla geleneksel hale getirilen Başiskele Yöresel Kültür Günleri cuma akşamından pazar akşamına kadar misafirlerini ağırladı. Filistin ve Türk bayraklarıyla süslenen etkinlik alanında paydaş hemşehri dernekleri stantlar açarak yöresel lezzetlerden kıyafetlere kadar birçok kültürel zenginliklerini vatandaşlara tanıtma imkanı buldu.

Başiskele Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başiskele Ordulular Derneği, Başiskele Korganlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Rizeliler Derneği, Kocaeli Trabzonlular Derneği, Turnalı Köylüleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği, Başiskele Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Başiskele Balkan Batı Trakya İlleri Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği paydaşlığında gerçekleştirilen kültür günlerinde keyifli ve duygu dolu anlar yaşandı.

Başiskelelilerin yanı sıra çevre ilçelerden gelen 7’den 77’ye tüm misafirler, stantlarda ücretsiz dağıtılan ikramlardan tadarken, antika değerinde eşyaları ve yöresel kıyafetleri bir sergi gibi gezdiler. Kültür günlerinde katılımcıların bazıları çocukluk yıllarına dönerken, bazı çocuklar ve gençler de eski zamanlar hakkında bilgiler öğrendiler.

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün de ilk günden son güne kadar vatandaşlarıyla birlikte ziyaret ettiği Başiskele 2. Yöresel Kültür Günleri’nin sonunda plaket takdimi oldu. Başkan Yasin Özlü, katkılarından dolayı tüm paydaş hemşehri derneklerine teşekkür ederek, sahnede dernek başkanlarına plaket takdim etti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eski Yolu Kullananların Sayısı 4 Kat Arttı: Bolu Dağı’ndan 46 Bin 507 Araç Geçti

Eski Yolu Kullananların Sayısı 4 Kat Arttı: Bolu Dağı’ndan 46 Bin 507 Araç Geçti