weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Kocaeli Haber Kocaeli'de EDS'lerin Ceza Yazacağı Noktalar Belli Oldu

Kocaeli'de EDS'lerin Ceza Yazacağı Noktalar Belli Oldu

Kocaeli yollarında yeni dönem başlıyor... EDS sistemi aktif, sürücüler dikkat, yüksek cezalar yolda! İşte detaylar

Okunma Süresi: 3 dk

Kocaeli'deki yollar, pazartesi gününden itibaren daha güvenli bir hale geliyor. Şehrin yedi ilçesinde kırmızı ışık ihlalleri, Körfez, Derince, İzmit ve Başiskele'de dört noktada ortalama hız denetimleri, İzmit'te iki ve Gebze'de bir cadde üzerinde park ihlalleri denetlenmeye başlanacak. Bu önlemlerle sürücülerin kurallara daha fazla uymaları teşvik edilerek trafik kazalarının önlenmesi hedefleniyor...

Elektronik Denetim Sistemi Aktif Ediliyor

Kocaeli'nde yollara kurulan Elektronik Denetim Sistemi (EDS), 15 Nisan Pazartesi itibarıyla aktif hale geliyor. Kocaeli Valiliği'nin on gün önce yaptığı duyuruda, 21 kırmızı ışık, 8 ortalama hız ve 19 park ihlali tespit sisteminin tamamlandığı ve faaliyete geçeceği belirtilmişti. EDS, elde edilen verilerle hız aşımı, şerit değiştirme, park ihlali ve kırmızı ışık ihlallerinde otomatik olarak ceza işlemi başlatacak.

Trafik Levhalarına Dikkat!

EDS'nin koordinasyonu, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından sağlanacak. İhlaller tespit edildiğinde, ceza işlemleri elektronik tebligat yoluyla internet üzerinden veya adreslere posta yoluyla sürücülere ulaştırılacak. Sürücülerin ceza almamak için, EDS sistemleri tarafından önceden konulan bilgilendirme levhalarına, yatay ve düşey işaretlemelere dikkat etmeleri ve araç türüne göre belirlenen hız sınırlarına uymaları gerekiyor.

Ortalama Hız Denetimi Noktaları

Kurulan EDS sistemi ile dört farklı noktada ortalama hız tespiti yapılacak. Bunlar; İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı, D-130'daki Seymen Tüneli ile Yeniköy Kavşağı arası, D-100'deki Derince Liman Işıkları ile Kuruçeşme arası ve Şirinyalı'dır. Bu koridorların uzunluğu 750 metre ile 1 kilometre arasında değişiyor.

Derince'de Uygulanacak Hız Sınırı

Belirli güzergahlarda binek otomobiller için belirlenen hız sınırı 82 km, bu sınırın yüzde 10 aşıldığında cezai işlem uygulanacak. Kamyon ve otobüs gibi büyük araçlar için ise hız sınırı 70 km olarak belirlenmiş, bu sınırın yüzde 10 aşıldığında ceza uygulanacak. Özellikle Derince Liman Işıkları ile Kuruçeşme arasında binek otomobiller için hız sınırı 70 kilometre olarak uygulanacak, bu bölgedeki keskin viraj daha fazla hıza müsait olmadığından dolayı güvenlik önlemleri artırıldı!

İhlal Cezaları

2024 yılı itibarıyla belirlenen cezalar oldukça ağırdır. Hız sınırını yüzde 10 ile yüzde 30 arası aşmanın cezası 1.506 TL, bu ceza 15 gün içerisinde ödenirse yüzde 25 indirimle 1.123 TL 25 Kuruşa düşüyor. Hız sınırını yüzde 30 ile yüzde 50 arası aşmanın cezası ise 3.135 TL, bu da 15 gün içinde ödenirse yüzde 25 indirimle 2.351 TL oluyor. Hız sınırını yüzde 50'den fazla aşanlar için ceza 6.439 TL, bu ceza da erken ödeme ile 4.829 TL'ye düşüyor.

Park Denetim Noktaları

EDS kapsamında park ihlallerinin denetleneceği noktalar; Gebze'deki Yenibağdat Caddesi, İzmit'teki Alemdar Caddesi ve Turan Güneş Caddesi olarak belirlenmiştir. Kırmızı ışık ihlalleri ise Gebze, İzmit, Darıca, Çayırova, Karamürsel, Başiskele ve Kartepe'de yapılacak. Bu sistemlerin devreye girmesi ile Kocaeli yollarının daha güvenli bir hale gelmesi amaçlanmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarihte Bugün | Kocaelispor, Trabzonspor'u Mağlup Ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu Kazandı...

Tarihte Bugün | Kocaelispor, Trabzonspor'u Mağlup Ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu Kazandı...