weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Kocaeli Haber Kocaeli'de Kurban Bayramı Arifesinde Mezarlıklarda Yoğun Ziyaret

Kocaeli'de Kurban Bayramı Arifesinde Mezarlıklarda Yoğun Ziyaret

Kocaeli’de Ramazan Bayramı öncesinde yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar ile şehit yakınları mezarları temizledi, dualar okudu.

Okunma Süresi: 2 dk

Kocaeli Gazetesi - Kurban Bayramı'na bir gün kala Kocaeli'de her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce kişi, yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek için mezarlıklara akın etti. İzmit ilçesindeki Bağçeşme Mezarlığı'nda sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar erken saatlerde mezarlığa gelerek, yakınlarının kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okudu ve dua etti. Aileler ayrıca mezarları temizleyip, rengarenk çiçekler ekti.

Şehitlikte düzenlenen anma programına Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Vali Seddar Yavuz yaptığı açıklamada, "Tatil beldelerine, memleketlerine ve sevdiklerine kavuşmak üzere yola çıkan kardeşlerimize trafik kurallarına uymalarını ve yolun sonunda bayramı huzurla karşılamalarını temenni ediyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda valiliklerimiz genelgeler ve tedbirler yayımladı. 12 Haziran’dan itibaren trafik tedbirlerini aldık ve vatandaşlarımızın huzurla evlerine ulaşmaları için her türlü denetimi gerçekleştiriyoruz.

Ana arterler ve şehir geçişlerinde trafik tedbirlerimiz sürüyor. Maalesef birkaç üzücü haber aldık. Elektronik Denetleme Sistemlerimizi (EDS) bu yüzden devreye alıyoruz. EDS’ler hız kaynaklı trafik kazalarını azaltıyor. Özellikle yorgun ve uykusuz yola çıkılmaması, emniyet kemerlerinin mutlaka takılması ve yol kenarlarında bekleme yapılmaması konularında vatandaşlarımızı uyarıyoruz. 16 Haziran’a kadar iki gün süreyle tır, kamyon ve tanker gibi araçların ana arterlerden geçişlerine kısıtlama getirdik. Bozulabilecek gıdalar ve ilaçlar gibi istisnalar için tahliye yolları kullanılacak, zorunlu hallerde ana arterlerde seyahat edilebilecektir. Kurban ibadet olduğuna göre, çevreyi kirletmeden, kurban kesim yerlerinde kurbanların kesilmesini ve atıkların uygun şekilde bertaraf edilmesini özellikle tavsiye ediyoruz," dedi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bungalov Evler İyi Güzel de Tatil Maliyeti Dudak Uçuklatıyor

Bungalov Evler İyi Güzel de Tatil Maliyeti Dudak Uçuklatıyor