weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Kocaeli Haber Sapanca Gölü'ne Akaryakıt Sızdı!

Sapanca Gölü'ne Akaryakıt Sızdı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde gerçekleşen bir yol çalışması sırasında, NATO'ya ait bir petrol boru hattı kazara delindi. Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızdı... İşte detaylar

Sapanca Gölü'ne Akaryakıt Sızdı!
Okunma Süresi: 3 dk

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde gerçekleşen bir yol çalışması sırasında, NATO'ya ait bir petrol boru hattı kazara delindi. Bu olay, Sakarya ve Kocaeli'deki milyonlarca insanın içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızmasına neden oldu.

Müdahale ve Hasar Tespiti

"Yol çalışması esnasında meydana gelen delinme sonucu, boru hattından sızan akaryakıtın fark edilmesi üzerine durum hemen yetkililere bildirildi. Bölgeye sevk edilen ekipler, hasar tespiti için boru hattının bir kısmını açtı ve kuyuya dolan yakıtı tankere tahliye etti."

Gece yarısı, NATO hattındaki basınç artışı nedeniyle sızıntı büyüdü ve bir dere yatağı aracılığıyla Sapanca Gölü'ne ulaştı. Gölün yüzeyini kaplayan mazot, bölge sakinleri tarafından fark edildi ve durum hemen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (SASKİ) bildirildi. "Ekipler, su yüzeyine barikat kurarak sızıntının daha da büyümesini engellemeye çalıştı."

Vatandaşlar Endişelendi

Hüseyin Mercan, yaşananları şöyle aktardı: "Sapanca Gölü’nün durumunu görüyorsunuz. Sakarya ve Kocaeli sınırları içinde olan göle, Kocaeli bölgesinden gelen akaryakıt karışmış durumda. Çalışma esnasında NATO boru hattında sızıntı meydana gelmiş ve bu da göle ulaşmış. Akaryakıt göle yayılmış durumda. SASKİ ekipleri buraya gelerek hemen müdahale etti ancak Kocaeli’den göle bir müdahale edildiğini göremiyoruz. Bu manzara maalesef ki çevre felaketi, bu gölden Sakarya ve Kocaeli su içiyor. Gölün bir kısmı akaryakıtla kaplanmış durumda."

Canlılara Zarar Geldi mi?

Mercan, endişelerini şu sözlerle ifade etti: "Sabah ağır bir akaryakıt kokusuyla uyandık. Gölün kenarına gelince suya ciddi anlamda akaryakıtın karıştığını gördük. Bu su içme suyu havzası. İçme suyunun akaryakıt tehdidiyle kaplandığını görüyoruz. Bu alanda ciddi anlamda koku var. Bizi de rahatsız ediyor. Yüzeyde olmamıza rağmen rahatsız oluyoruz. Gölün içerisindeki canlıların akaryakıt kokusundan öldüklerini birkaç gün içerisinde maalesef göreceğiz. Ciddi anlamda balık ölümleri de gerçekleşebilir."

Gerekli Önlemler Alındı

SASKİ'den yapılan açıklamada, "Kocaeli ili sınırları içinde bulunan NATO'nun petrol boru hattında meydana gelen sızıntı, gece yarısı basınç artışı sonucu büyüdü ve Sapanca Gölü'ne karıştı. Ekiplerimiz, ihbar alındığı andan itibaren göl sınırları içinde çalışmalara başladı. Kocaeli'de yaşanan olay sonrası göl sınırlarımıza karışan yakıt maddesinin yayılımı kontrol altına alındı ve içme suyu alım noktalarına ulaşması engellendi. Maddenin tamamen bertarafı kısa süre içinde tamamlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'de Can Pazarı! EFE TUR Kaza Yaptı: Çok Sayıda Yaralı Var...

Kocaeli'de Can Pazarı! EFE TUR Kaza Yaptı: Çok Sayıda Yaralı Var...