weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Sağlık Her Biri Şifa Kaynağı: Kanseri Önlüyor

Her Biri Şifa Kaynağı: Kanseri Önlüyor

Günlük yaşantımızda yediğimiz çoğu yiyeceğin içeriğini bilmiyoruz. Yediğimiz gıdaların cilt sağlığından kanser önleyici etkilerine kadar çok çeşitli etkileri var. İşte birbirinden şifalı o yiyecekler...

Her Biri Şifa Kaynağı: Kanseri Önlüyor
Okunma Süresi: 2 dk

Giderek artan kanser ve çeşitli sağlık sorunlarının önlenmesi için dünyada her yıl milyarlarca dolar harcanıyor, çok sayıda gıda ve besin maddesi test ediliyor. Kanseri önleyici gıdalar ve şifalı bitkiler araştırmalara her geçen gün daha fazla konu ediliyor.

Kanseri önleyen, doğal antioksidan kaynağı yiyecekler arasında öne çıkan birkaç gıda her gün tüketilmesi gereken yiyecekler arasında listede başı çekiyor. İşte o yiyecekler...

Yaban Mersini

Yaban mersini doğal antioksidan kaynağı olmasının yanında kan şekerini dengeleyen, özellikle kanser engelleyici olarak bilinen şifalı meyveler arasında yer alıyor. Yaban mersininin tek faydası kanser önleyici olmasıyla değil aynı zamanda tansiyonun normal aralıkta tutulması, kalp ve damar sağlığının korunması, retina sağlığının korunması ve mide bağırsak gibi organların işleyişinin düzgün sağlanmasına yardımcı olduğu biliniyor.

Somon

Somon balığı faydaları saymakla bitmiyor. Çoğu balıktan daha faydalı olan somon balığı içerisinde bulunan zengin protein oranı ve yağ içeriğinin az olmasıyla ön plana çıkarken, balık çeşitleri arasında en faydalı balıklar arasında ilk sırada yer alıyor.

Somon balığı faydaları arasında kanser önleyici etkisinin olması bilim dünyası tarafından gösterilen en faydalı etki olarak karşımıza çıkmakta. Bunun yanında somonun faydaları arasında göz sağlığının korunması ve iyileştirilmesi, cilt sağlığının korunmasına yönelik faydalı bir balık olması öne çıkan etkiler arasında.

Somon balığının bir diğer faydası ise antienflamatuar yani iltihap önleyici olması.

Kuruyemişler

Kuruyemişler doğru ve kararında tüketilmemesi durumunda tansiyon ve kalp damarlarında yağlanmaya neden olabilecek yiyecekler arasındadır. Bilim dünyasınca yapılan çalışmalarda doğru tüketilen kuruyemişlerin faydaları ise saymakla bitmiyor.

Badem, antepfıstığı ve akla gelebilecek birçok tür kuruyemişin kalp damar sağlığına faydalarının olduğu tespit edilmiş durumda. Kuruyemişler günde bir avuç tüketilecek şekilde doğru tüketildiği zaman çeşitli kanser türlerinin önlenmesi gibi faydalara sahip.

Enerji verici etkilerinden dolayı kuruyemişler, gün içerisinde yaşanan yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir. Tırnak ve saç sağlığının iyileştirilmesinde önemli yere sahiptir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli’de Gezilecek Geleneksel Türk Evleri Tarihe Yolculuk

Kocaeli’de Gezilecek Geleneksel Türk Evleri Tarihe Yolculuk