weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Sağlık Sağlık Bakanlığı'nda Bayrak Değişimi: Memişoğlu Fahrettin Koca'dan Görevi Devraldı!

Sağlık Bakanlığı'nda Bayrak Değişimi: Memişoğlu Fahrettin Koca'dan Görevi Devraldı!

Türkiye'nin sağlık alanındaki yönetiminde önemli bir değişiklik yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alınarak yerine Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

Sağlık Bakanlığı'nda Bayrak Değişimi: Memişoğlu Fahrettin Koca'dan Görevi Devraldı!
Okunma Süresi: 3 dk

Bu atama, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sağlık Bakanlığı'nda sabah saatlerinde gerçekleştirilen devir teslim töreninde duygusal anlar yaşandı. Fahrettin Koca, görevini devrederken yaptığı konuşmada, görevi boyunca cesur kararlar aldığını ve tüm vatandaşları kucaklayacak hizmetler sunduğunu belirtti. Koca, “Düşüncesi ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızı kuşatacak hizmeti benimsedim. Cesur kararların gereklerini yapmaya çalıştım,” diyerek sağlıkta devrim niteliğinde adımlar attıklarını vurguladı. Görevi devralan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise, sağlık sektöründe daha ileriye gitmek için canla başla çalışacaklarını belirtti.

Fahrettin Koca'nın Veda Konuşması: "Görevime Akla ve Bilgiye Hürmetle Başladım"

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada görevi boyunca izlediği ilkeleri ve yaşadığı zorlukları anlattı. Koca, “Bugün konuşmamı Sağlık Bakanı olarak değil doktor Fahrettin Koca olarak yapacağım. Meclis'te yeminle başlayan görevimdeki 2183 gün hayatımın milletime adanmış günleridir,” diyerek başladığı konuşmasında, sağlık alanında gerçekleştirdikleri reformları ve mücadele ettikleri krizleri dile getirdi. Koca, Elazığ depremi, COVID-19 pandemisi ve 6 Şubat depremlerinin sağlık sistemi üzerindeki etkilerini anlatarak, bu zorlu dönemlerde verilen sınavların başarıyla geçildiğini belirtti. Sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirmeler yaptıklarını ve şehir hastanelerinin bu dönemde hayata geçtiğini ifade eden Koca, “Şehir hastaneleri bunlar arasındadır. Beyaz reformun sonuçlarıyla sağlıkta şiddet sorununu çözdük,” dedi.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun Görevdeki İlk Açıklamaları: "Sağlıkta Büyük Başarılar Elde Ettik ve Daha İleriye Gideceğiz"

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, görevi devraldıktan sonra yaptığı konuşmada, sağlık alanında yapılan reformların devam edeceğini ve daha da ileriye götürüleceğini vurguladı. Memişoğlu, “Öncelikli olarak görevi devralırken bu ulvi görevi bize layık gören cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ederim. 22 senede sağlıkta büyük gelişim ve devrim niteliğinde başarıya imza atıldı. Sağlık hizmetlerini çok daha iyi yerlere getireceğiz,” dedi. Sağlık sektöründe çalışan personelin özverili çalışmalarına değinen Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik vereceklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin sadece sağlık hizmeti sunmakla kalmayıp sağlık teknolojisi üretme hedefinde olduğunu vurguladı. “Milletimize, devletimize verdiğiniz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah bizi milletimize, devletimize, cumhurbaşkanımıza mahcup etmesin,” diyerek sözlerini tamamladı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Kimdir?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olduktan sonra, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı'nı tamamladı. Kariyerine SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak devam eden Memişoğlu, Miami Üniversitesi'nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulundu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Başasistanlık yaptıktan sonra, PTT Hastanesi Başhekimliği'ne atandı.

2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti unvanını alan Memişoğlu, Beykent Üniversitesi'nde Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ni yürüttükten sonra, İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri oldu. 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde Profesör kadrosuna atanan Memişoğlu, aynı yıl İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirildi. Evli ve üç çocuk babası olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık sektöründe önemli başarılara imza atan bir isim olarak tanınıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düzce'de Uyuşturucu Satarken Yakalandı

Düzce'de Uyuşturucu Satarken Yakalandı