weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Siyaset Doç. Dr. Tahir Büyükakın Kimdir?

Doç. Dr. Tahir Büyükakın Kimdir?

Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli’nin en gözde siyasetçisi ve akademisyenidir. Tahir Büyükakın Turgut Reis İlkokulu'nda eğitim hayatına başlamıştır. Kendisi ortaokul ve lise eğitimini ise İzmit İmam Hatip Ortaokulu ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamlamıştır.

Doç. Dr. Tahir Büyükakın Kimdir?
Okunma Süresi: 4 dk

Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli’nin en gözde siyasetçisi ve akademisyenidir. Tahir Büyükakın Turgut Reis İlkokulu'nda eğitim hayatına başlamıştır. Kendisi ortaokul ve lise eğitimini ise İzmit İmam Hatip Ortaokulu ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamlamıştır. Büyükakın Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamlamıştır. Akademik hayatına Kocaeli Üniversitesinde devam eden Doç. Dr. Tahir Büyükakın yüksek lisans ve doktora eğitimlerini de tamamladı.

Kocaeli’nin Yetiştirdiği En Değerli Akademisyenlerden Biri

Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli'nin yetiştirdiği değerli akademisyenlerden ve siyasetçilerden biri olup, şu anda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu dönem başarılı bir şekilde görev yapmaktadır. Kendisi, 1969 yılında Kocaeli'nin Derince ilçesinde doğmuş ve ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını başarıyla tamamlamıştır. Akademik kariyeri, yerel yönetimdeki tecrübeleri ve mütevazi kişisel yaşamıyla dikkat çeken Büyükakın, Kocaeli ve Türkiye için önemli çalışmalar yapmış bir liderdir.

 Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın Eğitim Hayatı ve Akademik Kariyeri

 

Kariyer Planı

Açıklama

Eğitim Hayatının Başlangıcı

Kocaeli

Lisans Eğitimi

İ.Ü Siyasal Bilgiler Fak. Kamu Yönetimi

Akademik Kariyer

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesi –araştırma görevlisi

Yüksek Lisans ve Doktora

İstanbul Üniversitesi

Doçentlik

Makro İktisat Çalışması

 

Tahir Büyükakın'ın Yerel Yönetimdeki Rolü

 Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın Akademik kariyerinin yanı sıra yerel yönetimde de aktif rol almıştır. 2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde danışmanlık yapmıştır.

 Sayın Tahir Büyükakın, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır. Ailesiyle birlikte Kocaeli'de yaşamaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı olarak görev yaptığı bütün süre zarfında, Kocaeli'nin sosyal ve ekonomik anlamda gelişimine had safhada katkıda bulunmuş, şehrin altyapı ve üstyapı projelerinde önemli adımlar atmıştır. Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın, hem akademik başarıları hem de yerel yönetimdeki etkin liderliği ile Kocaeli'nin ve Türkiye'nin önemli figürlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Kendisi, bilgi ve deneyimini şehrinin gelişimi için seferber eden bir lider olarak takdir edilmektedir.

Tahir Büyükakın 2017 Yılında Bilecik Valisi Olarak Görev Yaptı

2007 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter olarak göreve başlayan Büyükakın, 2017 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Bilecik Valisi olarak atanmıştır. Bu görevini 2018 yılına kadar sürdüren Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak için valilik görevinden istifa etmiştir. 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı olarak seçilen Tahir Büyükakın, 4 Nisan 2019 tarihinde mazbatasını alarak görevine başlamış ve 2024 Türkiye yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmiştir. Kişisel yaşamında, Tahir Büyükakın evli ve üç çocuk babasıdır. Onun hayatı, akademik başarıları ve siyasi kariyeri, Türkiye'nin modern tarihinde önemli bir rol oynamaktadır.

Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Kocaeli Projeleri

Göreve geldiği andan itibaren “ bu şehrin insanı her şeyin en iyisine layık ve en güzelini hak ediyor” sloganı ve heyecanı ile yola çıkan Tahir Büyükakın, Kocaeli için büyük hizmetlere imza atmaya devam ediyor.  Bu dönem ele aldığı projeler arasında:

  • İzmit körfezinde 8.5 milyon ton dip çamurunun temizlenmesi
  • Başiskele Seymen Millet Bahçesinin Hizmete Açılması
  • Kocaeli Milli İrade Meydanı Projesi
  • İzmit Kuruçeşme Tramvay Hattı Projesi
  • 43 Adet Yeni İtfaiye Araç Alımı
  • Halk Evi Pişmaniyeciler Meydanının Yapımı
  • İzmit Cumhuriyet Bulvarının yapımı
  • Gebze Darıca Metro Hattının Yapımı

Hayal edilmesi bile zor olan projelere adını yazmıştır. Projelerin henüz tamamlanmamış kısımlarının hızlı bir şekilde tamamlanması için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde Kocaeli için büyük bir şans olan Doç .Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli halkına en iyi belediyecilik hizmetinin verilmesi konusunda rakipsiz aday olarak görülüyor.  Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu güne kadar vermiş olduğu hizmetlerle şehir genelinde sevilen ve saygı duyulan bir insan…

 yazı güncellenmiştir...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tuzla Piyade Okulundan 7 Teğmen İhraç Edildi

Tuzla Piyade Okulundan 7 Teğmen İhraç Edildi