weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Siyaset Henry Kissinger 100 Yaşında Öldü | Henry Kissinger Kim?

Henry Kissinger 100 Yaşında Öldü | Henry Kissinger Kim?

 Henry Kissinger 100 Yaşında Öldü | Henry Kissinger Kim?
Okunma Süresi: 2 dk

Küresel politikanın önemli isimlerinden Henry Kissinger, 100 yaşında hayata gözlerini yumdu ve arkasında tartışmalı olduğu kadar karmaşık bir miras da bıraktı. Nazi Almanyası'ndan kaçan Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kissinger'ın Amerikan gücünün basamaklarına doğru yolculuğu, 1969-1977 yılları arasında Başkan Richard Nixon ve Gerald Ford'un başkanlığında Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Dışişleri Bakanı olarak üstlendiği rollerle damgasını vurdu.

Milyonların Yaşamını Etkileyen Adam Henry Kissinger

Kissinger'ın görev süresi, Güney Amerika'da darbeleri kolaylaştırmak ve Şili gibi ülkelerdeki rejimleri desteklemek de dahil olmak üzere önemli jeopolitik manevralarla belirlendi. Vietnam Savaşı'ndaki rolü ve savaşın Kamboçya'ya yayılmasındaki rolü ile parça tesirli bombaların yarım milyondan fazla insanın hayatına mal olduğu Laos ve Kamboçya'daki bombalamalar özellikle tartışmalıydı. Bu eylemleri birçok kişinin onu "savaş suçlusu" olarak etiketlemesine yol açtı; bu terim, kamuoyunun zihninde yer etti.

Ancak ironik bir şekilde Kissinger, Kuzey Vietnamlı lider Le Duc Tho ile birlikte Vietnam'da ateşkes müzakereleri nedeniyle 1973'te Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, özellikle devam eden çatışmalar ve ateşkes anlaşmasının her iki tarafça ihlalleri göz önüne alındığında, Nobel tarihinin en tartışmalı ödüllerinden biri oldu. Le Duc Tho, ABD'yi anlaşmaya uymamakla ve çatışmayı sürdürmekle suçlayarak ödülü reddetti.

Kissinger'ın hayatı ve kariyeri zıtlıklarla dolu bir çalışmadır: Amerika'nın siyasi gücünün en üst seviyelerine yükselen bir mülteci, büyük can kaybına yol açan politikalara dahil olan bir stratejist ve barış çabaları tartışmalara saplanmış bir Nobel ödüllü. Özellikle Güneydoğu Asya ve Latin Amerika'daki eylem ve kararlarının uluslararası ilişkiler ve küresel politika üzerinde uzun süreli etkileri oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Soba Kullananları Sevindirecek Haber: Soba Borularını Temizlemeye Son

Soba Kullananları Sevindirecek Haber: Soba Borularını Temizlemeye Son