weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Siyaset Mansur Yavaş'ın Adaylık Açıklaması Kulisleri Hareketlendirdi! Kılıçdaroğlu'ndan Ziyaret!

Mansur Yavaş'ın Adaylık Açıklaması Kulisleri Hareketlendirdi! Kılıçdaroğlu'ndan Ziyaret!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, yerel seçimlere yönelik adaylık açıklaması büyük yankı uyandırdı. Yavaş, "Rozet olmadan da başkanlık görevine devam edeceğim" ifadelerini kullanarak açıklama yaptı. Yavaş'ın CHP ismini zikretmemesi ise siyasi kulislerde hareketliliğe neden oldu. Bu gelişmeler yaşanırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara'da dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirdi.

Mansur Yavaş'ın Adaylık Açıklaması Kulisleri Hareketlendirdi! Kılıçdaroğlu'ndan Ziyaret!
Okunma Süresi: 2 dk

Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçim öncesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'nın birinci etabının açılış töreninde konuşan Yavaş, yerel seçimlerde aday olmak istediğini duyurdu.

Mansur Yavaş, adaylık açıklamasında şunları dile getirdi: "Kıymetli hemşerilerim, sizlere sesleniyorum. Size güveniyorum ve eğer kader izin verirse, her birinizin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Gelecek dönemde de, bu dönemde olduğu gibi, rozet olmadan da başkanlık görevini sürdürmeye devam edeceğim. Siyasi polemiklere vakit kaybetme niyetimiz yok. Ankara'da 25 yıl boyunca yaşanan sıkıntıları tekrar yaşatmaya hakkımız yok. İnşallah kısmet olur ve sizler de bize destek verirseniz, seçimlere katılıp bir süre daha sizlerle birlikte olmayı arzu ediyorum. Tabii ki süreç hala devam ediyor, kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kıymetli hemşerilerim, bu yolda benimle yürümeye hazır mısınız? Adaletli, hakkaniyetli ve özellikle yetim hakkına saygı göstererek, Ankara'yı birlikte bir süre daha yönetmeye var mısınız?"

Mansur Yavaş'ın CHP'yi açıkça anmaması, siyasi çevrelerde çeşitli tartışmalara sebep oldu. Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı gün içinde dikkat çekici bir görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile bir araya geldi. CHP merkezinden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Ankara'daki ilçe başkanlarının tamamını kapsayan bir toplantı düzenledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji'nin 1 - 5 Eylül İçin Uyarısı: 'Hava Değişiyor, İlçe Bazlı Mini Elektrik Fırtınaları Olabilir

Meteoroloji'nin 1 - 5 Eylül İçin Uyarısı: 'Hava Değişiyor, İlçe Bazlı Mini Elektrik Fırtınaları Olabilir