weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Spor Çaykur Rizespor’un Transferi Jonjo Shelvey Kimdir, Kaç Yaşında?

Çaykur Rizespor’un Transferi Jonjo Shelvey Kimdir, Kaç Yaşında?

Çaykur Rizespor’un Transferi Jonjo Shelvey Kimdir, Kaç Yaşında? Hangi Takımlarda Oynadı? Çaykur Rizespor, Süper Lig'de heyecan yaratacak bir transferle gündemi salladı. Karadeniz ekibi, İngiliz futbolcu Jonjo Shelvey'i bünyesine katma kararı aldı. Transfer sezonunun son günlerine yaklaşılırken, Çaykur Rizespor'un bu hamlesi dikkatleri üzerine çekti.

Çaykur Rizespor’un Transferi Jonjo Shelvey Kimdir, Kaç Yaşında?
Okunma Süresi: 2 dk

Yeşil-mavili kulüp, 31 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusunu renklerine kiralık olarak bağladı. Resmi açıklamada, Shelvey'in transferinin İngiltere Premier Lig ekibi Nottingham Forest ile anlaşma sağlanarak gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca, futbolcunun sağlık kontrollerinden geçtiği ve ardından 1 yıllık kiralık sözleşmeyi imzaladığı vurgulandı.

Geçtiğimiz sezon Shelvey, Forest formasıyla çıktığı 8 resmi maçta skor katkısı yapamamıştı. Şimdi ise gözler, İngiliz oyuncunun Çaykur Rizespor'da sergileyeceği performansa çevrilmiş durumda.

Jonjo Shelvey Kimdir? Hangi Takımlarda Oynadı?

Jonjo Shelvey, 27 Şubat 1992 tarihinde doğdu ve kariyeri boyunca birçok farklı takımda görev aldı. Orta saha mevkiinde oynayan Shelvey'in futbol kariyeri, 2008 yılında Charlton Athletic altyapısında başladı. Daha sonra 2010 yılında Liverpool'a transfer olan Shelvey, Premier League'de oynamaya başladı. Liverpool'da geçirdiği dönemde, toplam 81 maça çıkan başarılı futbolcu toplam 12 gol attı bunun yanında da 7 asist yaptı.

2013 yılında Swansea City'ye transfer olan Jonjo Shelvey, burada da Premier League deneyimini sürdürdü ve takım kaptanlığına kadar yükseldi. Çıktığı 96 maçta 10 gol ve 18 asist yaparak adından söz ettirdi. 2016 yılında ise Newcastle United'a transfer oldu. Newcastle United'da geçirdiği uzun yıllar boyunca Premier League ve Championship (İngiltere İkinci Ligi) gibi farklı liglerde mücadele etti. Premier League’de toplam 278 maçta forma giyen oyuncu 23 gol ve 29 asistlede toplam 19.687 dakika süre aldı. Championship’te ise 70 maçta toplam 5.512 dakika süre oynadı. Bu süreçte 14 gol attı 14 asistle de forma terletti.

İngiltere milli takım forması altında U-16, U-17, U-19, U-21 liglerinde 36 maçta görev aldı. Bu maçlarda ise 8 kere topu ağlarla buluşturdu.

Jojo Shelvey Hangi Mevkilerde Oynuyor?

Kariyeri boyunca toplamda 213 maçla en çok merkez orta sahada rol alan Shelvey bunun yanına ön libero ve on numara olarak da maçlarda forma giydi. Merkez orta sahada 213 maçta 24 gol attı ve takım arkadaşlarına 33 gol pası verdi. Ön libero olarak 80, on numara olarak 56 maça çıktı. Her iki mevkide de 8 gol atmış 8 de asist yapmıştır.

Shelvey bu mevkiler dışında sol orta saha, sağ orta saha, santrafor, sol bek, sağ kanat ve stopper olarak da maçlara çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NASA'dan Kritik Uzaylı Teknolojisi Açıklaması

NASA'dan Kritik Uzaylı Teknolojisi Açıklaması