weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Spor Dünya Şampiyonu Buse Tosun Çavuşoğlu Kimdir? Çavuşoğlu’nun Başarıları

Dünya Şampiyonu Buse Tosun Çavuşoğlu Kimdir? Çavuşoğlu’nun Başarıları

Dünya Şampiyonu Buse Tosun Çavuşoğlu Kimdir? Çavuşoğlu’nun Başarıları! 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Sırbistan'da gerçekleşen müsabakalarda, kadınlar 68 kilo kategorisinde mücadele eden milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu muhteşem zaferin ardından, Buse Tosun Çavuşoğlu'nun spor kariyeri ve elde ettiği başarılar hakkında merak edilenler arttı. Buse Tosun Çavuşoğlu hakkında merak edilenler...

Dünya Şampiyonu Buse Tosun Çavuşoğlu Kimdir? Çavuşoğlu’nun Başarıları
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla karşıladığı bu dönemde, Buse Tosun Çavuşoğlu adını Dünya Şampiyonu olarak yazdırarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı. 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 68 kilo kategorisinde ülkemizi temsil eden Çavuşoğlu, mücadelesi ve azmi sayesinde altın madalyayı kazanarak zaferin tadını çıkardı. Bu muhteşem galibiyet, izleyenleri duygulandırdı ve Türkiye'ye altın madalyayı getiren Buse Tosun Çavuşoğlu, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Milli güreşçimiz, adını ilk kez 2016 yılında ülkemize getirdiği bronz madalya ile duyurmuştu.

Buse Tosun Çavuşoğlu Final Maçı Özeti

Final müsabakasının ilk 3 dakikası, iki güreşçinin birbirini inceleyerek geçti ve pasif oyundan Buse Tosun Çavuşoğlu 1 puan kazandı. Ancak kalan 3 dakika oldukça heyecan vericiydi. 4-3 geriye düştüğümüz maçta Buse, pes etmedi. Devam eden pozisyonda rakibini etkileyici bir atakla yakalayarak tuşla karşılaşmanın galibi oldu ve kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu elde etti. Milli sporcumuz daha önce 2018 ve 2021 yıllarında 3.lük kazanmıştı. Bu sonuçla kadın güreşinde Yasemin Adar Yiğit'ten sonra dünya arenasında altın madalya kazanan bir diğer isim olan Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları için daha önce garanti kota almış olmanın yanı sıra 2. kez ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek.

Buse Tosun Çavuşoğlu Kimdir, Nereli?

Buse Tosun Çavuşoğlu, 5 Aralık 1995 tarihinde İzmir'de doğdu. Spor kariyerine başladıktan sonra birçok önemli başarıya imza attı. 2016 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 69 kiloda bronz madalya kazandı ve 2017 Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda ise Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. 2018 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya elde eden Tosun, aynı yıl Dünya U23 Güreş Şampiyonası'nda 72 kiloda altın madalya kazandı.

2020 Bireysel Güreş Dünya Kupası'nda finalde kaybederek gümüş madalya kazanan Çavuşoğlu, Norveç'te düzenlenen 2021 Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya, 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ise kadınlar 72 kiloda gümüş madalya kazandı. Ayrıca, 13 Ağustos 2021 tarihinde Serkan Çavuşoğlu ile evlenen milli güreşçimiz, 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya ile Türk halkını gururu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suudi Arabistan Pro Lig: Al Nassr - Al Ahli Maçı Tarihi, Saati ve Yayın Kanalı

Suudi Arabistan Pro Lig: Al Nassr - Al Ahli Maçı Tarihi, Saati ve Yayın Kanalı