weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Spor Hollanda'ya 2-1 Yenilip Euro 2024'e Veda Ettik

Hollanda'ya 2-1 Yenilip Euro 2024'e Veda Ettik

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda karşısında büyük bir mücadele sergiledi. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta 1-0 öne geçmemize rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda ettik. Hollanda ise yarı finalde İngiltere'nin rakibi oldu.

Hollanda'ya 2-1 Yenilip Euro 2024'e Veda Ettik
Okunma Süresi: 2 dk

Maçın Gelişimi
Samet'in Golüyle Umutlandık

Müsabakada ilk gol 35. dakikada Samet Akaydin'den geldi. Arda Güler'in mükemmel ortasına kale sahasında kafa vuran Samet, topu ağlarla buluşturarak takımımızı 1-0 öne geçirdi. Bu gol, tribünde maçı izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da büyük sevinç yaşattı. O anlar kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Arda Güler Tarihe Geçti

Arda Güler, Samet Akaydin'in golünde yaptığı asistle turnuvadaki ikinci asistini gerçekleştirdi. Bu performansıyla, Avrupa Şampiyonaları tarihinde birden fazla asist yapan nadir genç futbolculardan biri olarak tarihe geçti.

Hollanda'nın Geri Dönüşü

Maçın 70. dakikasında Stefan de Vrij'in golüyle eşitliği yakalayan Hollanda, 76. dakikada Cody Gakpo'nun golüyle 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Hollanda yarı finale yükseldi ve Milli Takımımızın EURO 2024 macerası sona erdi.

Yarı Finalde Hollanda - İngiltere

Hollanda, çeyrek finaldeki galibiyetle yarı finalde İngiltere'nin rakibi oldu. İngiltere ise İsviçre'yi penaltılarda eleyerek yarı finale yükselmişti. Yarı final karşılaşması 10 Temmuz'da Dortmund'da oynanacak. Avrupa Şampiyonası'nın final heyecanı ise 14 Temmuz'da yaşanacak.

Maç Öncesi Gerginlik

Berlin'de maç öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, Türk taraftarları toplu yürümek yerine küçük gruplar halinde hareket etmeleri konusunda uyardı. Bozkurt selamı veren bazı Türk taraftarlar polis tarafından durdurulup gözaltına alındı.

Özetle...

A Milli Futbol Takımımız, Hollanda karşısında gösterdiği çaba ve mücadeleyle takdir toplasa da, turnuvaya veda ederek EURO 2024 hayallerine son verdi. Şimdi gözler, yarı finaldeki Hollanda - İngiltere maçında.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya Kupası'nda Türkiye Neden Yok?

Dünya Kupası'nda Türkiye Neden Yok?