weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Spor Portekiz'in Ünlü Teknik Direktörü Martinez Milli Takımımız Hakkında Açıklama Yaptı…

Portekiz'in Ünlü Teknik Direktörü Martinez Milli Takımımız Hakkında Açıklama Yaptı…

Portekiz'in Ünlü Teknik Direktörü Martinez Milli Takımımız Hakkında Açıklama Yaptı…
Okunma Süresi: 2 dk

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ( EURO 2024) için hazırlıklar devam ederken, Portekiz'in Teknik Direktörü Roberto Martinez, Türkiye Milli Takımı hakkında önemli yorumlar yaptı. Martinez, Türkiye'nin turnuvada yer alan F grubunda Portekiz ve Çekya ile eşleştiğini ve turnuvanın düzenleneceği Almanya'da Türk taraftarlar açısından avantajlı bir konuma sahip olacağını belirtti. Ancak, Martinez bu avantajın niceliksel bir üstünlük oluşturmadığını vurguladı.

Martinez Türkiye Milli Takımını Rekabetçi Buluyor

Martinez, Türkiye Milli Takımı'nın "oldukça rekabetçi bir ekip" olduğunu ve "yetenekli ve genç oyunculara" sahip olduğunu ifade etti. Hırvatistan ve Galler takımlarına benzettiği Türkiye'nin, bireysel yetenekler, yetenekli gençler ve tecrübenin iyi bir karışımına sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, Martinez Portekiz'in her üç maça da çok iyi hazırlanması gerektiğinin altını çizdi​​​​​​​​.

Portekiz Milli Futbol Takımı, 1921'den bu yana erkekler uluslararası futbol müsabakalarında Portekiz'i temsil etmektedir. Takım, Portekiz Futbol Federasyonu (FPF) tarafından yönetilmekte ve maçlarını Portekiz'in çeşitli stadyumlarında oynamaktadır. Takımın teknik direktörü Roberto Martínez ve kaptanı, aynı zamanda en çok forma giyen ve en çok gol atan oyuncu rekorlarını elinde bulunduran Cristiano Ronaldo'dur.

 Portekiz Milli Takımı'nın büyük turnuvalardaki ilk katılımı, 1966 Dünya Kupası'nda gerçekleşti ve bu turnuvada Ballon d'Or sahibi Eusébio'nun yer aldığı takım, üçüncü sırayı elde etti. 1984 UEFA Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale kadar ilerleyen takım, ev sahibi ve son şampiyon Fransa'ya yenildi. 1990'lardaki "altın nesil" döneminde Portekiz, sürekli olarak Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda yer aldı; 2006 Dünya Kupası'nda dördüncü, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda (ev sahibi olarak) ikinci ve 2000 ile 2012 Avrupa Şampiyonaları'nda yarı finale kadar yükseldi. Bu başarılar, Luís Figo, Rui Costa, Ricardo Carvalho ve tüm zamanların en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Cristiano Ronaldo gibi oyuncuların katkıları sayesinde geldi​​.

 2016 yılında Portekiz, ilk büyük kupasını kazanarak önemli bir başarıya imza attı. EURO 2016'da ev sahibi Fransa'yı finalde yenerek şampiyon oldu. Bu zaferle birlikte 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası'na katılan Portekiz, bu turnuvada üçüncü oldu. 2019'da ise yeni kurulan UEFA Uluslar Ligi'nin finallerine ev sahipliği yaparak Hollanda'yı yenip ikinci büyük turnuva zaferini elde etti​​.

 

Son yıllarda Portekiz Milli Takımı'nın kazandığı kupalar şöyle..

 

2016: UEFA Avrupa Şampiyonası (Şampiyon)

2017: FIFA Konfederasyonlar Kupası (Üçüncü)

2019: UEFA Uluslar Ligi (Şampiyon)​​. ​

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akciğer Hastalıkları Belirtileri

Akciğer Hastalıkları Belirtileri