weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Spor Sakarya Haber: Paraşüt Diyarında Sezon Kapanıyor!

Sakarya Haber: Paraşüt Diyarında Sezon Kapanıyor!

Son dönemde adrenalin tutkunlarının çekim merkezi haline gelen Kırantepe'de uçuşların son günleri başladı. Uçuşlar mayıs ayında başlayıp ekim ayında sona eriyor ve paraşütçüler son uçuşlarını sezonun sonuna doğru yapıyor. Paraşütçüler aynı zamanda şehri kuşbakışı görme imkanına da sahip oluyor.

Sakarya Haber: Paraşüt Diyarında Sezon Kapanıyor!
Okunma Süresi: 2 dk

 Tandem pilotu Kubilay Ertürk, şunları söyledi:

 “ Türkiye'nin en değerli yamaç paraşütü alanlarından biri diyebiliriz. Çünkü bölgemiz çok geniş ve doğal bir eğime sahip. Çok tehlikeli bir alan değil. "Burası öğrencilerin de uçacağı bir alan. Ayrıca profesyonel pilotların da uçacağı bir alan." Şehre çok yakın. Buraya inebiliriz. Buraya inemezsek aşağıda bir iniş bölgemiz var. Bunun dışında birçok iniş bölgesi var. İndiğinizde çok kısa sürede zirveye çıkabiliyorsunuz. Burası aslında yamaç paraşütü açısından çok değerli bir alan ve öğrenciler de buraya uçuyor. Deneyimli pilotlar tarafından işletilmektedir. Dileyen misafirlerimiz tecrübesiz de olsa deneyimli pilot eşliğinde buraya uçabilirler. Turistlerin uğrak noktasıdır. Konum itibariyle İstanbul ve Sapanca'ya oldukça yakındır. Bu nedenle bölgeye çok sayıda turist geliyor. Turistlerin uğrak noktası olduğu söylenebilir. Dünyanın her yerinden yolcu taşıdık buraya. Çok güzel bir bölge. “Yamaç paraşütü için mükemmel olduğunu söyleyebiliriz” diyor.

Uçuş Sezonu Sona Erdi

Uçuş sezonunun yavaş yavaş sona erdiğini belirten Ertürk,

“Sezon mayıs ayı başında başlıyor ve ekim ayı sonuna kadar sürebiliyor. Kışın yağmurdan dolayı uçamıyoruz. Buradaki kalkış kuzeye doğru olduğu için. kışın da rüzgar güneye dönüyor maalesef kışın buradan uçamıyoruz ama mayıs ayından ekim sonuna kadar uçabiliyoruz." 1000 metreye kadar uçabiliyoruz. Artık sezon sonu oldu, böylesini bulmak zor. Hava bugün çok güzel yarın da güzel olacak. Uçuşa çok uygun. Sakarya'nın tanıtımı için çok güzel bir alan. En azından rotamız onarılsa daha güzel bir yer olur. Asfalt olmasa bile." Olur. Çünkü yerli ve yabancı turistler buraya geliyor. Bu nedenle yetkililerden yolun onarılmasını rica ediyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK'den Açıklama; Güven Endeksi İlk Kez Yükselişte!

TÜİK'den Açıklama; Güven Endeksi İlk Kez Yükselişte!