weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji AB Çinli Elektrik Arabalarının İthalatını İstemiyor!

AB Çinli Elektrik Arabalarının İthalatını İstemiyor!

Çin elektrikli araçları çok ucuza mal ediyor ve satıyor, bu durum AB ve ABD'nin işine gelmiyor...⤵⤵⤵

AB Çinli Elektrik Arabalarının İthalatını İstemiyor!
Okunma Süresi: 2 dk

Çin ucuz elektrikli araba üretiyor ama Avrupa ve ABD bundan rahatsız. Çin'in tüm dünya ekonomisine hakim olmasına neden olacak bu ucuz araç üretimi Avrupa'yı rahatsız etse de Çin'in sadece Hindistan ve Rusya'ya satış yapması bile fazlasıyla yeterli. Ancak Çin bununla yetinmiyor. Avrupa ve ABD pazarına da el atmak istiyor. Avrupa'nın 10 birime mal ettiği aracı Çin 5 birime satabiliyor.

Çin'in Kendi Üreticilerini Teşvik Etmesi Maliyetleri Düşürüyor ve Rekabet Gücünü Arttırıyor

Avrupa Komisyonu, geçen yıl sonbahardan bu yana, Çin hükümetinin sağladığı sübvansiyonlar nedeniyle Çinli elektrikli araç üreticilerine haksız avantajlar sağlandığı iddialarını araştırıyordu. Bu sübvansiyonlar, Çinli üreticilerin ürünlerini daha ucuz hale getiriyordu. Şimdi, Komisyon, Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara yönelik artırılmış gümrük tarifeleri uygulamak için yeterli kanıt bulduğunu açıkladı. Bu durum, Tesla gibi şirketleri de etkileyecek, çünkü Tesla'nın elektrikli araçlarının yarısı Şanghay'daki tesislerinde üretiliyor ve bunların bir kısmı Avrupa'ya ihraç ediliyor. Avrupa yetkilileri, Çinli üreticilerin doğrudan Çin hükümeti sübvansiyonları, vergi indirimleri ve piyasa fiyatlarının altında ürün ve hizmet satışını teşvik eden diğer faktörler sayesinde düşük ihracat maliyetlerine ulaştığına dair yeterli kanıt bulduklarını belirtiyor. Avrupa'da, Çinli elektrikli araçlara yönelik geçici ithalat vergileri Temmuz ayından itibaren uygulanmaya başlanacak ve Kasım ayına kadar tam olarak yürürlüğe girecek. Ancak düşündürücü sorular da var...

Avrupa Komisyonu'nun Çinli elektrikli araç üreticilerine yönelik artırılmış gümrük tarifeleri uygulama kararı, Avrupa'daki elektrikli araç pazarını nasıl etkileyecek? Çinli elektrikli araç üreticileri, Avrupa'nın artan gümrük tarifelerine nasıl tepki verecek ve bu durum küresel elektrikli araç pazarındaki rekabeti nasıl etkileyecek? Avrupa'nın bu adımı, diğer ülkelerin de benzer önlemler almasına yol açabilir mi ve bu, uluslararası ticarette daha geniş çaplı bir trendin başlangıcı olabilir mi?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Abdestin Farzları Nelerdir?

Abdestin Farzları Nelerdir?