weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Almanya Elektriğinin Yüzde 60'ını Yenilenebilir Kaynaklardan Tedarik Edecek

Almanya Elektriğinin Yüzde 60'ını Yenilenebilir Kaynaklardan Tedarik Edecek

Almanya Elektriğinin Yüzde 60'ını Yenilenebilir Kaynaklardan Tedarik Edecek
Okunma Süresi: 2 dk

2024 yılında Almanya'da yenilenebilir enerji kaynaklarının payı yüzde 60 olacak. Daha şimdiden ülkenin elektrik ihtiyacının neredeyse %60'ını yenilenebilir kaynaklardan karşıladığını belirtiyor. Fraunhofer Güneş Enerjisi Sistemleri Enstitüsü (Fraunhofer ISE) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu oran, nükleer enerjiden bilinçli bir şekilde uzaklaşan ve fosil yakıtlara olan bağımlılığını hızla azaltmaya çalışan Almanya için önemli bir kilometre taşı niteliğinde.

  1. Rüzgar Enerjisinin Büyük Katkısı: Hem karada hem de denizdeki rüzgar enerjisi, Almanya'nın enerji arzının en büyük katkıda bulunanı oldu. Almanya'daki rüzgar türbinleri toplamda 139,8 TWh enerji üreterek, toplam elektrik üretiminin %32'sini oluşturdu. Bu, 2022 yılına göre %14'lük bir artışı temsil ediyor.

  2. Güneş Enerjisindeki Artış: Almanya'daki fotovoltaik tesisler 2023 yılında 59,9 TWh elektrik üretti. Bunun 6,4 TWh'si ev haneler tarafından kullanıldı. Rekor sayıda güneş paneli kurularak toplam 14 GW güç elde edildi, bu da hükümetin 9 GW'lık hedefini aştı. 2023 yılının Haziran ayında, Almanya için yeni bir aylık rekor olan yaklaşık 9 TWh güneş enerjisi üretildi.

  3. Hidroelektrik ve Biyokütle: Hidroelektrik enerjisi de üretimini artırarak, 20,5 TWh ile 2022 yılına göre 3 TWh daha fazla enerji üretti. Biyokütleden elektrik üretimi ise 42,3 TWh ile sabit kaldı.

  4. Enerji Depolamadaki Büyüme: Batarya depolama kapasitesi 2022 yılındaki 4,4 GW'dan 2023 yılında 7,6 GW'a neredeyse iki katına çıktı. Depolama kapasitesi 6,5 GWh'dan 11,2 GWh'a yükseldi. Almanya'nın pompalı depolama hidroelektrik kapasitesi 6 GW'a ulaştı.

Toplamda, Almanya'daki yenilenebilir enerji kaynakları 2023 yılında yaklaşık 260 TWh elektrik üretti, bu da 2022 yılına göre %7 daha fazla. Bu ilerleme, Almanya'nın sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçiş yapma ve yenilenebilir olmayan enerjiye olan bağımlılığını azaltma konusundaki kararlılığını yansıtıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir Hava Durumu

Balıkesir Hava Durumu