weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Apple iPhone Hırsızlarını Durdurmak İçin Yeni Güvenlik Özelliğini Tanıttı...⤵⤵⤵

Apple iPhone Hırsızlarını Durdurmak İçin Yeni Güvenlik Özelliğini Tanıttı...⤵⤵⤵

Dijital güvenliği artırmak adına önemli bir adım atan Apple, çalınan iPhone'lardan kişisel bilgilere erişimi zorlaştırmak için iOS 17.3 beta sürümünde yeni bir güvenlik özelliği duyurdu...⤵⤵⤵⤵

Apple iPhone Hırsızlarını Durdurmak İçin Yeni Güvenlik Özelliğini Tanıttı...⤵⤵⤵
Okunma Süresi: 2 dk

Dijital güvenliği artırmak adına önemli bir adım atan Apple, çalınan iPhone'lardan kişisel bilgilere erişimi zorlaştırmak için iOS 17.3 beta sürümünde yeni bir güvenlik özelliği duyurdu. Stolen Device Protection (Çalınan Cihaz Koruması) adı verilen bu yenilikçi özellik, hassas bilgilere erişim veya belirli işlemleri gerçekleştirmek için ek kimlik doğrulama adımları, örneğin Face ID veya Touch ID doğrulaması gerektiriyor.

Stolen Device Protection Özelliği Ne İşe Yarıyor

Stolen Device Protection özelliğinin tanıtımı, The Wall Street Journal'ın, hırsızların gözlemledikleri şifrelerle iPhone'ların kilidini açıp kişisel ve finansal bilgilere nasıl erişebildiklerini detaylandıran raporlarına bir yanıt gibi görünüyor. Bu durum, yetkisiz kişilerin iCloud hesaplarına erişmesine ve mağdurların kayıtlı ödeme bilgilerini kullanarak yüksek miktarda para harcamasına yol açıyordu.

Stolen Device Protection etkinleştirildiğinde, iCloud Anahtar Zinciri'nde kayıtlı parolaları görüntülemek, yeni bir Apple Kartı başvurusunda bulunmak, cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamak, Safari'de kayıtlı ödeme yöntemlerini kullanmak ve Kayıp Modu'nu kapatmak gibi işlemler yüz veya parmak izi biyometrisiyle kimlik doğrulaması gerektirecek. Bu önlem, hırsızların fiziksel olarak telefona ve şifresine sahip olsalar bile kişisel bilgilere erişememelerini sağlıyor.

Daha hassas işlemler için, örneğin Apple ID şifresini veya iPhone şifresini değiştirmek veya Bul'u kapatmak gibi, yeni güvenlik ayarı, cihaz eviniz veya ofisiniz gibi sık sık ziyaret ettiğiniz yerlerin dışında bir yerdeyse ek bir güvenlik katmanı sunuyor. Bu, yalnızca Face ID veya Touch ID ile kimlik doğrulamanızı değil, aynı zamanda bir saat beklemenizi ve ardından kimlik doğrulama işlemini tekrarlamanızı gerektirir.

Apple sözcüsü Scott Radcliffe, şirketin veri şifrelemesi konusunda sektöre öncülük ettiğini ve bir hırsızın kullanıcının şifresini bilmeden çalınan bir iPhone'daki verilere erişemeyeceğini vurguladı. Çalınan Cihaz Koruması özelliği, nadir durumlarda bir hırsızın kullanıcının şifresini gözlemlediği ve ardından cihazı çaldığı durumlar için yeni ve gelişmiş bir koruma katmanı ekler.

Bu gelişme, iPhone hırsızlıklarını azaltmayı ve kullanıcıların dijital bilgilerini yetkisiz erişime karşı daha iyi korumayı hedefliyor.

 
 
 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sosyal Ağlardaki Yavaşlamanın Sebebi Belli Oldu. İşte Ayrıntılar...

Sosyal Ağlardaki Yavaşlamanın Sebebi Belli Oldu. İşte Ayrıntılar...