weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Avustralya'da Binaların Camları Elektrik Üretecek

Avustralya'da Binaların Camları Elektrik Üretecek

Avustralya'da Binaların Camları Elektrik Üretecek
Okunma Süresi: 2 dk

Avustralya bol bol güneş alan bir ülke ve onlar da artık güneş enerjisinin elektriğe çevrileceği yeni yöntemleri keşfetmeye başladılar. Yeni gelişme şöyle: Güneşe bakan yüksek katlı binaların camları elektrik üretecek şekilde üretilecek. Böylece her bina kendi elektriğinin belli bir kısmını güneşten temin edecek. Sınırsız ve zararsız yeşi enerji kaynakları ile dünya daha temiz daha uzun ömürlü olacak.

ELEKTRİK ÜRETEN CAM TEKNOLOJİSİ

Avustralya'da, modern mimaride henüz yaygınlaşmamış olan yeni akıllı cam teknolojileri kullanılarak, güneş enerjisi üretebilen pencerelere sahip bir çok katlı bina inşa edilecek. Bu yenilikçi teknoloji, binaların ısıtma ve soğutma enerji tüketimini önemli ölçüde azaltmayı ve aynı zamanda elektrik üretmeyi mümkün kılıyor.

Hayball Architects tarafından tasarlanan ve Avustralya'nın en büyük sendikalarından biri olan CFMEU için Melbourne'de inşa edilecek altı katlı binada, ClearVue Technologies'in akıllı pencereleri kullanılacak. Bu pencereler, normal ışığı geçirirken, bina için gerekli olan ısıtma ve soğutma enerjisinin yüzde 70'ine kadar tasarruf sağlayabilecek. Ayrıca, bu pencereler, güneşin infrakırmızı ve ultraviyole ışınlarını yansıtarak, pencere kenarlarına yerleştirilen güneş panellerine yönlendiriyor. Bu sayede, bina içerisine giren görünür ışık, insanlar için rahat bir aydınlatma sağlarken, pencereler aynı zamanda elektrik üretiyor.

Akıllı camların yapısı sayesinde, bu camlar çevre sıcaklığına göre normal camlara göre 3,5 °C daha soğuk kalıyor. Bu özellik, binanın içindeki hava koşullandırma ihtiyacını azaltıyor ve enerji tasarrufu sağlıyor.Bu proje, Melbourne Safety Glass tarafından üretilecek ve maliyeti 12 milyon Avustralya Doları (yaklaşık 8 milyon ABD Doları) olacak. Bu girişim, akıllı cam teknolojisinin ve benzer yeniliklerin yaygınlaşmasına öncülük edebilir.

Bu yenilikçi bina, modern mimaride enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında önemli bir adımı temsil ediyor. Akıllı cam teknolojisi, binaların enerji tüketimini azaltırken aynı zamanda çevre dostu bir çözüm sunuyor. Bu teknolojinin yaygınlaşması, şehirlerin enerji verimliliğini artırarak, daha sürdürülebilir ve yaşanabilir hale gelmesine katkıda bulunabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji Kar Alarmı Verdi: İstanbul için Hangi Saatte Kar Yağacak?

Meteoroloji Kar Alarmı Verdi: İstanbul için Hangi Saatte Kar Yağacak?