weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Çin Elektrikli Araba Sektöründe Neden Birinci? İşte Nedenleri...⤵⤵⤵

Çin Elektrikli Araba Sektöründe Neden Birinci? İşte Nedenleri...⤵⤵⤵

Dünya ekonomisinde söz sahibi olan Çin, elektrikli araba sektöründe de lider. Ancak bunun sırrı ne? İşte bazı analizler ve cevaplar...⤵⤵⤵⤵

Çin Elektrikli Araba Sektöründe Neden Birinci? İşte Nedenleri...⤵⤵⤵
Okunma Süresi: 2 dk

Çin'in Elektrikli Otomobil Mucizesinin Sırrı Açığa Çıktı

Çin, elektrikli otomobil üretiminde hızla ilerliyor ve yerel otomobil üreticileri, diğer ülkelerin otomobil devlerine ciddi bir rekabet oluşturuyor. Sektörün önde gelen yöneticilerine göre, Çinli otomobil üreticileri, on yıllardır üzerine kurulu olan içten yanmalı motorlu araç üretim pratiğini kökten değiştirerek, geleneksel otomobil şirketlerinden yaklaşık %30 daha hızlı gelişiyorlar.

Hızlı Gelişimin Sırları

Çinli üreticiler, birkaç geliştirme aşamasını aynı anda yürüterek ve geleneksel tedarikçiler yerine daha küçük ancak daha hızlı olanları tercih ederek gelişimlerini hızlandırıyorlar. Ayrıca, daha fazla sanal test yaparak mekanik testlere kıyasla zaman tasarrufu sağlıyorlar. Bu yaklaşımlar, onların otomobilleri piyasaya daha hızlı sürmelerine olanak tanıyor.

Yenilikçi Yaklaşımlar ve Başarı Hikayeleri

NIO gibi önde gelen Çinli elektrikli otomobil start-up'ları, bir projeyi başlatıp bir elektrikli aracı müşterilere teslim etme sürecini 36 aydan daha kısa bir süreye indiriyor. Bu, birçok geleneksel otomobil üreticisinin aynı süreci yaklaşık dört yılda tamamlamasına kıyasla oldukça etkileyici. Başarılarının bir parçası, başlangıçta tam kapasitede kullanılmayan ancak yazılım güncellemeleri aracılığıyla yeni özellikler ekleyebilen gizli teknolojilere sahip otomobiller üretmeleridir.

Zeekr, Geely'nin bir markası, sıfırdan bir elektrikli otomobil geliştirmek için yalnızca 24 ay gibi kısa bir süre gerektiriyor. Şirket, krossoverlardan hatchbacklere ve çok amaçlı elektrikli taşıtlara kadar çeşitli modelleri hızla piyasaya sürüyor. Bu modeller, Polestar ve Smart gibi diğer Geely markalarıyla ortak bir mimariyi paylaşıyor.

Elektrikli otomobillere olan talebin yavaşlaması, Çinli üreticileri sürekli olarak yeni modelleri güncellemeye ve piyasaya sürmeye teşvik ediyor. Ülkenin binek otomobil derneğine göre, geçen yıl piyasaya sürülen araçlar, Çin'deki binek otomobil satışlarında %90'lık bir artış sağladı. Tesla'nın CEO'su Elon Musk ve Ford'un CEO'su Jim Farley, gelecekteki en büyük tehdit olarak Çinli rakipleri görüyorlar. 2027 yılına kadar, elektrikli otomobillerin toplam otomobil satışlarındaki payının %40'a ulaşması bekleniyor.

Haberin Basitleştirilmiş Çince Metni:

中国电动汽车奇迹的秘密揭晓
中国的电动汽车生产正在迅速发展,本土汽车制造商正在对其他国家的汽车巨头构成激烈的竞争。 行业领先高管表示,中国汽车制造商的发展速度比传统汽车公司快约30%,从根本上改变了几十年来建立的内燃机汽车生产惯例。

快速发展的秘密
中国制造商正在通过同时运行多个开发阶段并选择比传统供应商更小但更快的开发阶段来加速发展。 与机械测试相比,它们还通过执行更多虚拟测试来节省时间。 这些方法使他们能够更快地将汽车推向市场。

创新方法和成功案例
蔚来等中国领先的电动汽车初创企业正在将启动项目和向客户交付电动汽车的流程缩短至不到 36 个月。 与许多传统汽车制造商需要大约四年才能完成相同流程的事实相比,这是令人印象深刻的。 他们成功的部分原因在于他们生产的汽车具有隐藏技术,这些技术最初并未充分发挥其潜力,但可以通过软件更新添加新功能。

吉利旗下品牌Zeekr从零开始研发电动汽车只需要24个月。 该公司正在迅速推出各种车型,从跨界车到掀背车再到多用途电动汽车。 这些车型与 Polestar 和 Smart 等其他吉利品牌共享相同的架构。

电动汽车需求放缓鼓励中国制造商不断更新和推出新车型。 据中国乘用车协会称,去年推出的这些车型带动了中国乘用车销量增长90%。 特斯拉首席执行官埃隆·马斯克和福特首席执行官吉姆·法利将中国竞争对手视为未来最大的威胁。 到2027年,电动汽车占汽车总销量的份额预计将达到40%。

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ramazan Ayında Davul Çalma İsteğini Reddeden Muhtarı Vurdu...

Ramazan Ayında Davul Çalma İsteğini Reddeden Muhtarı Vurdu...