weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Çinli Firma 9 Milyar Dolara OLED Panel Fabrikası Açacak

Çinli Firma 9 Milyar Dolara OLED Panel Fabrikası Açacak

Çinli Firma 9 Milyar Dolara OLED Panel Fabrikası Açacak
Okunma Süresi: 2 dk

Önde gelen Çinli ekran üreticisi BOE Technology, geçtiğimiz günlerde Çin'in Chengdu kentinde 8.6 nesil teknolojiyi kullanarak OLED ekran alt katmanları üretmek için son teknolojiye sahip bir tesis inşa etmek üzere yaklaşık 8,84 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Bu yeni teknoloji, her biri 2620 × 2290 mm ölçülerinde olan daha büyük alt tabakaların üretilmesine olanak tanıyarak, mevcut teknolojilerle karşılaştırıldığında her alt tabakadan daha fazla sayıda ekranın üretilmesine olanak tanıyor. Bu boyuta şu anda yalnızca Güney Koreli Samsung Electronics ulaşabiliyor ancak BOE, maliyet etkinliği açısından onlarla rekabet etmeyi hedefliyor.

Ayda 32 Bin Panel Üretecek

Yeni BOE tesisinin, ayda yaklaşık 32.000 alt tabaka üretme kapasitesiyle öncelikle tablet ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere ekranlar üretmesi bekleniyor. Proje 8.200 kişiye istihdam sağlayacak. Kesin tamamlanma tarihi belirtilmemekle birlikte, iki ila üç yıl içinde olacağı tahmin ediliyor. BOE, tesisi işleten şirketteki yüzde 52,6 hisseyi elinde tutacak, geri kalan hisseler ise devlet yatırımcılarının elinde olacak. Yönetim kurulu, üçü BOE'nin çıkarlarını temsil eden beş üyeden oluşacak.

Geçtiğimiz yıl itibarıyla Samsung, gelir bazında %62,8'lik payla OLED panel pazarına liderlik ederken, onu %19,7 ile Güney Koreli LG Display ve %8,6 ile BOE takip etti. Şu anda BOE, LG Display'in de kullandığı 6. nesil teknolojiyi kullanarak 1500 × 1850 mm alt tabakalar üretiyor. Ancak Samsung Electronics, 8.6 nesil teknolojiyi geliştirmek için 3,15 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor. BOE'nin net karı, salgın sonrası kişisel bilgisayar talebinde yaşanan düşüşün ardından bu yıl Ocak'tan Eylül'e kadar önemli ölçüde %81 oranında düştü. Şirket artık Koreli rakiplerine meydan okuyarak pazar payını genişletmeye odaklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ecopirin Ne İşe Yarar?

Ecopirin Ne İşe Yarar?