weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarını Yıldırımdan Koruma Sistemleri

Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarını Yıldırımdan Koruma Sistemleri

Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarını Yıldırımdan Koruma Sistemleri
Okunma Süresi: 2 dk


Elektrikli araç (EV) şarj istasyonlarının yıldırımdan korunması önemli bir konu. Bu istasyonlar, sürdürülebilir bir gelecek için önem taşıyan ve fosil yakıtla çalışan araçlara çevre dostu ve ekonomik bir alternatif sunan elektrikli araçların güvenli bir şekilde şarj edilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Yıldırımdan Koruma Sistemleri

Ancak istasyonlara zarar verebilecek, çevre ve insan güvenliği açısından risk oluşturabilecek yıldırım çarpması ve aşırı gerilim gibi doğal olaylara karşı hassastırlar. İstasyonlar, yüksek kaliteli izolasyon malzemeleri, kablolar ve topraklama sistemleriyle korunmaya ihtiyaç duyan anahtarlar, şarj kontrol üniteleri, invertörler ve bataryalar gibi temel bileşenlerden oluşuyor.Bu istasyonları, özellikle de açık alanlardakileri korumak için IEC 62305 yıldırımdan korunma standardına bağlılık hayati önem taşımaktadır. Bu, paratonerler veya topraklama sistemleri gibi harici yıldırımdan korunmanın ve aşırı gerilim koruyucuları (AG parafudr) gibi dahili korumaların kullanılmasını gerektiriyor.

Farklı Parafudr Sistemleri

Farklı AG parafudr sistemleri türleri, yıldırım çarpmalarına, ani voltaj dalgalanmalarına ve diğer elektriksel tehlikelere karşı farklı seviyelerde koruma sunar. Bunları 3 kısma ayırmak mümkün. Tip 1 yüksek etkili yıldırım çarpmalarını kontrol eder, Tip 2 ani aşırı voltajı sönümler ve Tip 3 aydınlatma, sinyalizasyon ve kontrol merkezleri gibi hassas bileşenleri korur.
Şarj istasyonunun konumuna ve özel gereksinimlerine bağlı olarak, hem yıldırım hem de yüksek voltaj dalgalanmalarına karşı kapsamlı koruma sağlamak için bu türlerin bir kombinasyonu kullanılabilir.
İstanbul ve Kocaeli illerinde yıldırımdan korunma sistemlerinin ölçüm tasarım montaj ve satışı konusunda lider bir firma var. Alteksan Mühendislik firması yıldırımdan korunma paratoner ölçüm topraklama ve trafo bakım hizmetlerini mühendislik boyutunda sunmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çalışan Emekliler de 5 Bin Lira Alacak

Çalışan Emekliler de 5 Bin Lira Alacak