weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Elon Musk Neuralink Çipini İnsan Beynine Yerleştirdi: Felçli Hasta Zihniyle Satranç Oynayabildi

Elon Musk Neuralink Çipini İnsan Beynine Yerleştirdi: Felçli Hasta Zihniyle Satranç Oynayabildi

Teknoloji acayip bir ilerleme sağladı, şimdi de beyne çip takma devri başladı. Matrix filmini izleyenler, filmde anlatılan o sahneleri hala unutmamışlardır. Başrol oyuncu istediği mesleğin erbabı olmak için çiper meslek bilgilerini yükletiyordu. Örneğin bir helikopter pilotu olmak istediğinde saniyeler içinde beynine o program yükleniyordu. Şimdilik Elon Musk'ın çipleri bunu yapamaz ama başlangıç için iyi bir adım olabilirler.

Elon Musk Neuralink Çipini İnsan Beynine Yerleştirdi: Felçli Hasta Zihniyle Satranç Oynayabildi
Okunma Süresi: 2 dk

Neuralink, 2016 yılında Elon Musk tarafından kurulan ve beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi üzerine çalışan bir şirkettir. Bu teknoloji, insan beynine cerrahi bir işlemle implant edilen bir çip aracılığıyla çalışır. İşte Neuralink hakkında bazı detaylar:

Neuralink Nasıl Çalışıyor?

Neuralink teknolojisi, beyin-bilgisayar arayüzü implantını, beynin hareket etme niyetini kontrol eden bir bölgesine cerrahi olarak yerleştirmek için bir robot kullanır. Sistem, dikiş makinesi benzeri bir robot tarafından beyne dikilen küçük esnek ipliklere bağlanan bir bilgisayar çipinden oluşur.


İnsan Beynine Nasıl Monte Ediliyor?

Operasyonda, robot kafatasından küçük bir parça çıkarır, iplik benzeri elektrotları beynin belirli bölgelerine bağlar ve diker. Bu işlem sırasında geride sadece küçük bir kesiden ufak bir yara izi kalır. Elon Musk, bu uygulama işleminin sadece 30 dakika sürdüğünü, genel anestezi gerektirmediğini ve hastaların aynı gün evlerine dönebileceklerini belirtmiştir.


Çipin Amacı Nedir?

Neuralink'in amacı, felçli hastaların düşünce gücüyle bilgisayarları veya diğer cihazları kontrol etmelerini sağlamak, böylece onların yaşam kalitesini artırmaktır. Örneğin, Neuralink'in ilk insanlı deneyinde yer alan bir hasta, yalnızca düşünce gücüyle satranç oynamıştır. Bu, beyin çipinin potansiyel kullanımlarını göstermektedir.
Neuralink, ilk insanlı deneylerinde başarı göstermiş ve bu alanda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Ancak, şirketin hayvanlar üzerinde yaptığı testler ve bu testlerin sonuçları bazı eleştirilere neden olmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akaryakıta Zam Geldi

Akaryakıta Zam Geldi