weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Elon Musk Starship Hakkında Önemli Bilgiler Verdi

Elon Musk Starship Hakkında Önemli Bilgiler Verdi

Elon Musk, SpaceX'in CEO'su ve kurucusu, şirket çalışanlarına 4 Nisan'da yaptığı bir konuşmada, Starship roketinin son haliyle 150 metre yüksekliğe ulaşacağını açıkladı. Bu boyut, mevcut tasarımlarına göre %20 daha büyük olacak. Musk, Starship'in yeniden kullanılabilir özelliklerindeki gelişmelerin her bir fırlatma maliyetini 3 milyon dolara indireceğini belirtti.

Elon Musk Starship Hakkında Önemli Bilgiler Verdi
Okunma Süresi: 2 dk

Elon Musk, SpaceX'in CEO'su ve kurucusu, şirket çalışanlarına 4 Nisan'da yaptığı bir konuşmada, Starship roketinin son haliyle 150 metre yüksekliğe ulaşacağını açıkladı. Bu boyut, mevcut tasarımlarına göre %20 daha büyük olacak. Musk, Starship'in yeniden kullanılabilir özelliklerindeki gelişmelerin her bir fırlatma maliyetini 3 milyon dolara indireceğini belirtti. Bu rakam, 2004'teki Falcon 1 roketinin maliyetinin üçte biri kadardır. Musk, bu maliyet düşüşlerini "fizik yasalarını çiğnemeden" başardıklarını vurgulayarak, başarılarının sınırlarını zorladıklarını ifade etti.

SpaceX'in Mars'a yerleşme planları üzerinde de duran Musk, şirketin geçen yıl gerçekleştirdiği üç büyük fırlatmayla ilerleme kaydettiklerini gösterdi. Ayrıca, NASA'nın Artemis programı kapsamında Starship'in Ay'a iniş görevindeki gecikmelerden bahsetti ve bu gecikmelerin nedenlerinin sadece Starship değil, aynı zamanda uzay giysileri ve Orion uzay aracındaki geliştirme sorunları olduğunu açıkladı.

Musk, Artemis misyonu ve NASA'nın Ay'a dönüş programı için Starship'in yörüngeye giriş ve yakıt ikmali gibi önemli fonksiyonlarını vurguladı. Bu fonksiyonlar, henüz üç test uçuşunda denenmedi. Ayrıca, gelecekte Ay'a yapılacak seferler için özel olarak tasarlanmış araçlar olan "Ay Üssü Alfa" gemilerinden de söz etti.

SpaceX, Falcon roket serisiyle şimdiye kadar 327 başarılı fırlatma gerçekleştirdi ve bu başarıların %80'i yeniden kullanılabilir güçlendiriciler sayesinde oldu. Şirket bu yıl yörüngedeki toplam kütlenin %90'ını göndermeyi planlarken, en yakın rakibi olan Çin'in %6'sını göndereceği tahmin ediliyor.

Starship'in yaklaşan dördüncü fırlatmasının Meksika Körfezi'nde bir sanal platforma iniş yapması planlanıyor. Musk, dördüncü fırlatmanın başarı şansını %80-90 arası olarak değerlendirdi ve beşinci fırlatma sonrası Yıldızüssü'nde bir inişin mümkün olup olmadığını değerlendireceklerini belirtti.

Musk, bu yıl birkaç Starship fırlatması daha yapmayı ve yıl sonuna kadar altı yeni Starship inşa etmeyi planlıyor. 2025 yılında ise üretimi hızlandıracak yeni bir tesis açacak. Ayrıca, alçak Dünya yörüngesine 100 ton, Starship 3'ün ise 200 ton yük taşıyabileceğini belirtti. Musk, bu büyük gemilerin yörünge sayısını azaltmada kritik bir rol oynayacağını ve Mars programı için yakıt ikmali görevlerinin önemini vurguladı.

Musk, her Starship fırlatmasının ABD Federal Havacılık İdaresi'nden onay alması gerektiğini ve Starship'in çevresel etkilerinin dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Mars'a yerleşme planlarına göre, Mars üssünde yaklaşık bir milyon insanın yaşayacağı ve yerleşimin "20 yıl içinde" başlamasının beklendiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran Hürmüz Boğazında İsrail Bağlantılı Gemiye El Koydu

İran Hürmüz Boğazında İsrail Bağlantılı Gemiye El Koydu