weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Flaş Flaş Flaş: Xiaomi Elektrikli Arabayı Tanıttı

Flaş Flaş Flaş: Xiaomi Elektrikli Arabayı Tanıttı

Flaş Flaş Flaş: Xiaomi Elektrikli Arabayı Tanıttı
Okunma Süresi: 2 dk

Xiaomi, tanınmış bir teknoloji devi, elektrikli araç (EV) sektöründe büyük bir adım atarak ilk elektrikli sedanı SU7'yi tanıttı. Şirketin kurucusu Lei Jun, Xiaomi'nin önümüzdeki 15-20 yıl içinde dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olma hedefini açıkladı. Xiaomi, bu hedefe ulaşmak için Porsche ve Tesla gibi önde gelen markalarla rekabet etmeyi planlıyor.

Xiaomi SU7 Elektrikli Araba Özellikleri

Xiaomi SU7, çarpıcı Aqua Blue, Mineral Gray ve Verdant Green renk seçenekleriyle sunulacak. Şirket, otomobil bölümüne önümüzdeki on yıl içinde 10 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt etti. SU7, Porsche Taycan Turbo'nun performansını ve Tesla Model S'in teknoloji seviyesini hedef alıyor. Ancak, aracın fiyat aralığı henüz açıklanmadı. SU7'nin aerodinamik tasarımı, düşük hava direnci katsayısı (0,195) ile dikkat çekiyor. Tamamen elektrikli sedan, tam dört tekerlekten çekişli versiyonunda 2,78 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabilir ve maksimum 265 km/s hıza çıkabilir. Arka tekerlekten çekişli versiyon ise 5,28 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşır ve maksimum 210 km/s hıza çıkabilir.

Xiaomi'nin geliştirdiği HyperEngine elektrik motorları, 21.000 devir/dakika hızına ulaşabiliyor ve şirket, 2025 yılına kadar bu hızı 27.200 devir/dakikaya çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca, daha yüksek hızlara ulaşabilen karbon fiber rotor kaplamalı motorlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. SU7, CATL ve BYD tarafından üretilen pil hücrelerini kullanıyor. Xiaomi, pil teknolojisini kendi geliştirdiği entegre yapıya sahip kasa tasarımıyla birleştiriyor. Bu sayede, kablo ihtiyacı %91 oranında azaltılıyor, pilin kapladığı alan %3 oranında küçülüyor ve aracın taban kalınlığı 120 mm'ye düşürülüyor. Şirket, gelecekte 150 kWh kapasiteli pillerle 1200 km menzil sunmayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Banyoya Girerken Okunacak Dua

Banyoya Girerken Okunacak Dua