weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji GeForce GTX 1070 Ti vs GeForce RTX 4070 Ti – 5 Yılda NVIDIA Ekran Kartları Ne Kadar FPS Ekledi?

GeForce GTX 1070 Ti vs GeForce RTX 4070 Ti – 5 Yılda NVIDIA Ekran Kartları Ne Kadar FPS Ekledi?

Ekran kartlarında çözünürlük kategorisinde büyük gelişmeler var. İşte ayrıntılar...⤵⤵⤵

GeForce GTX 1070 Ti vs GeForce RTX 4070 Ti – 5 Yılda NVIDIA Ekran Kartları Ne Kadar FPS Ekledi?
Okunma Süresi: 2 dk

NVIDIA'nın ekran kartı performansındaki gelişmeler oyuncuların gözünden kaçmıyor. GeForce GTX 1070 Ti ve GeForce RTX 4070 Ti arasındaki fark, sadece beş yılda oldukça dikkat çekici hale geldi. Ancak performans artışıyla birlikte maliyetlerdeki yükseliş de dikkat çekiyor.

Performans Artışı ve Fiyat Değişimi

GeForce GTX 1070 Ti, Kasım 2017'de piyasaya çıktığında 449 dolara satılıyordu. Buna karşılık, GeForce RTX 4070 Ti ise 2022'nin sonunda 800 dolara piyasaya sürüldü. Aradan geçen beş yılda, bu segmentteki ekran kartlarının fiyatları neredeyse iki katına çıktı. TheSpyHood ekibinin test sonuçlarına göre, GeForce GTX 1070 Ti, 2K çözünürlükte GeForce RTX 4070 Ti'den yaklaşık üç kat daha yavaş. Ancak bu performans artışı, fiyat artışıyla birlikte geldi.

Farklı Çözünürlüklerde Performans

2K çözünürlükte GeForce RTX 4070 Ti, GeForce GTX 1070 Ti'nin üç katı performans sunarken, 4K çözünürlükte fark daha da belirginleşiyor. GeForce GTX 1070 Ti, 4K çözünürlükte genellikle saniyede 20 karenin altına düşerken, GeForce RTX 4070 Ti bu çözünürlükte bile oldukça başarılı. Ancak GeForce RTX 3070 Ti'de görülen 8 GB video belleği eksikliği, uzun vadede sorun teşkil ediyor ve GeForce RTX 4070 Ti'nin üstünlüğünü korumasına olanak tanıyor.

Bellek Kapasitesinin Önemi ve Gelecek

Ocak 2024'te piyasaya sürülen GeForce RTX 4070 Ti SUPER, performans artışı getirmedi ancak 16 GB bellek ile geldi. Bu nedenle, fiyatı aynı olan selefi GeForce RTX 4070 Ti yerine bu yeni modeli almak daha mantıklı olabilir. GeForce GTX 1070 Ti'nin piyasaya çıktığı dönemde 449 dolar olan fiyatının, bugün iki katından fazla artarak 800 dolara çıkması, ekran kartlarının erişilebilirliğinin azaldığını gösteriyor.

Sonuç olarak, NVIDIA'nın ekran kartları performans açısından büyük ilerleme kaydetti ancak bu ilerleme maliyet artışıyla birlikte geldi. Ekran kartlarının fiyatlarındaki bu artış, oyuncular için erişilebilirliği zorlaştırıyor. Yine de, performanstaki bu artışı göz ardı etmemek gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli’nin Doğusu İçin Şiddetli Yağmur Uyarısı...

Kocaeli’nin Doğusu İçin Şiddetli Yağmur Uyarısı...