weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji GOOGLE, TAYVAN'DA YENİ GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMINA GİRİŞTİ❕❕❕

GOOGLE, TAYVAN'DA YENİ GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMINA GİRİŞTİ❕❕❕

Google, Tayvan'da yeşil enerji üreten New Green Power (NGP) şirketinin hissesini satın alarak büyük bir yatırım hamlesi gerçekleştirdi....❕❕❕

Okunma Süresi: 2 dk

GOOGLE'IN YENİ ENERJİ HAMLESİ

Google, Tayvan'da yeşil enerji üreten New Green Power (NGP) şirketinin hissesini satın alarak büyük bir yatırım hamlesi gerçekleştirdi. Datacenter Dynamics'in haberine göre, teknoloji devi sadece NGP'nin bir kısmını satın almakla kalmadı, aynı zamanda enerji satın alma anlaşmaları (PPA'lar) kapsamında 300 MW'a kadar enerji alma hakkını da elde etti. Google, Tayvan'daki operasyonlarının yaklaşık %85'inin fosil yakıtlara bağlı olduğunu belirterek, bu yatırımın amacının büyük miktarlarda güneş enerjisi sağlamak olduğunu ifade etti...❕❕❕

NGP, yatırım şirketi BlackRock'un İklim Altyapısı bölümü tarafından yönetilen bir fona ait. Hem Google hem de NGP, yatırımın büyüklüğünü açıklamazken, yetkililer fonların 1 GW'lık yeni kapasite oluşturmak için yeterli olacağını belirtti.

TAYVAN'IN GÜNEŞ ENERJİSİ HEDEFLERİ

Google, bu güneş enerjisini hem kendi operasyonlarında kullanmayı hem de bölgedeki tedarikçilerine ve üreticilerine sunmayı planlıyor. BlackRock'a göre, Tayvan güneş enerjisi kapasitesini 2025 yılına kadar yaklaşık 20 GW'a, 2050 yılına kadar ise 80 GW'a çıkarmayı hedefliyor.

Google, 2011 yılında Tayvan'da 15 hektarlık arazi satın almış ve adadaki ilk veri merkezini 2013'ün sonunda açmıştı. 2014'te ise GCP bulut bölgesi faaliyete geçmişti. Beş yıl önce şirket, ikinci bir tesis inşa etme planlarını duyurmuştu. Google, 2030 yılına kadar faaliyet gösterdiği her bölgede sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor. Ancak Güneydoğu Asya'da mevcut arazi eksikliği, ticari olarak ölçeklenebilir rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinin düşük kullanılabilirliği ve yüksek inşaat maliyetleri gibi zorluklarla karşılaştıklarını belirtiyor.

2023 yılında Google, 1,5 GW temiz enerji tedarik etmek üzere sözleşmeler imzaladı ve tüm tesislerinin ve ofislerinin her gün 24 saat temiz çalışmasını sağlamak için yeterli miktarlarda PPA'lara girmeye devam etmeyi planlıyor. Google, gerçek enerji tüketimini temiz enerjiyle karşılaştırmak için Flexiado platformunu kullanıyor.

BLACKROCK'UN ENERJİ YATIRIMLARI

BlackRock, altyapı yatırımları konusunda oldukça aktif. Haziran 2024'te Alman veri merkezi operatörü Mainova WebHouse'un çoğunluk hissesini satın aldı. Aynı zamanda, Global Infrastructure Partners'ı satın aldıktan sonra CyrusOne ve Vantage Towers'ın kontrol hisselerini de ele geçirdi. BlackRock ayrıca CoreWeave ve Phoenix Tower'a da yatırım yapmış durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suriyeli Sığınmacılarla İlgili Gerilimde Bakan Güler'den Net Mesaj!

Suriyeli Sığınmacılarla İlgili Gerilimde Bakan Güler'den Net Mesaj!