weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji GPT 5 Geliyor, GPT 5 Nasıl Olacak? Sam Altman Geliştirmeye Devam Ediyor

GPT 5 Geliyor, GPT 5 Nasıl Olacak? Sam Altman Geliştirmeye Devam Ediyor

GPT 5 bu yılın ortalarında hizmete açılacak. Halihazırda GPT-4 zaten işleri yeterince kolaylaştırdır ama Sam Altman GPT 4 yerine daha gelişmiş versiyon üzerinde çalışıyor.

GPT 5 Geliyor, GPT 5 Nasıl Olacak? Sam Altman Geliştirmeye Devam Ediyor
Okunma Süresi: 2 dk

OpenAI, 2024 yılının ortalarında, muhtemelen yaz aylarında, ChatGPT hizmetinin temelini oluşturan generatif yapay zeka modeli olan GPT-5'in yeni bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bazı kurumsal müşteriler zaten yeni nesil modelin ve ChatGPT ile ilişkili özelliklerin demo versiyonlarını aldılar. GPT-5, kullanım senaryoları ve şirkete özgü verilerle gösterildi ve daha fazla özellik üzerinde çalışıldığı belirtildi.

OpenAI, GPT-5'i eğitmeye devam ediyor ve tamamlandığında, modeli kendi güvenlik kontrollerinden geçirecek ve stres testlerine tabi tutacak. GPT-4'ün bazı sorunlarına çözüm olarak GPT-4 Turbo piyasaya sürüldü. OpenAI, eğitim veri setlerine erişimin kısıtlanmasına karşı çıkıyor.

Sam Altman ve Elon Musk GPT-4 ü Beğenmemişler

Sam Altman ve ekibi öyle bir devrim yarattılar ki, şu anda piyasa değeri 80 milyar dolar olan bir sektör oluştu. OpenAI'nin CEO'su, GPT-4'ü önemli bir başarı olarak görüyor, ancak onu yalnızca yapay zeka gelişiminin sürekli ve iteratif bir sürecinde bir adım olarak değerlendiriyor. Altman, GPT-4'ün yeteneklerini takdir etse de, bu modelin hala basit olduğunu ve yapay zekanın gelecekteki potansiyelini tam olarak temsil etmediğini düşünüyor. GPT-4'ün, daha karmaşık ve gelişmiş modellerin yolunu açtığına inanıyor ve GPT-5 ve ötesine doğru ilerlerken daha büyük ilerlemeler bekliyor.


Sam Altman, GPT-4'ü "şaşırtıcı bir başarı" olarak nitelendirirken, onu yapay zekanın evriminde sadece bir basamak olarak görüyor. Altman'a göre, GPT-4'ün yetenekleri etkileyici olmakla birlikte, bu model hala yapay zekanın gerçek potansiyelini yansıtmaktan uzak. Altman, GPT-4'ü, daha sofistike ve yetenekli yapay zeka sistemlerine doğru atılan bir adım olarak değerlendiriyor. Bu bakış açısı, OpenAI'nin sürekli iyileştirme ve inovasyon yolculuğunda GPT-4'ün sadece bir kilometre taşı olduğunu gösteriyor. Altman, GPT-5 ve sonrasında yapay zekanın daha da ileri gitmesini ve daha karmaşık, çözümleyici ve yaratıcı işlevler sunmasını bekliyor. Bu, OpenAI'nin yapay zeka teknolojisindeki sınırları zorlama ve insan benzeri anlayış ve problem çözme yetenekleri sunma hedefine işaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Microsoft Ofis 2024 Yeni Özelliklerle Gelecek

Microsoft Ofis 2024 Yeni Özelliklerle Gelecek