weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji GÜNEY KORE ÇİP İHRACATI YÜZDE 40 ARTTI

GÜNEY KORE ÇİP İHRACATI YÜZDE 40 ARTTI

GÜNEY KORE ÇİP İHRACATI YÜZDE 40 ARTTI
Okunma Süresi: 2 dk

Şubat ayında, Güney Kore'nin yarı iletken ihracatı, önceki yılın aynı dönemine göre %39,1 artarak dikkat çekici bir büyüme kaydetti. Bloomberg tarafından işlenen Güney Kore gümrük idaresinin yayımladığı verilere dayanarak, bu artış, ülkenin toplam ihracat gelirlerinde önemli bir yükselişe işaret ediyor. Ancak, otomobil ihracatı %23,3 oranında azalırken, metalürji ürünleri satışından elde edilen gelir %16,8 düştü.

GÜNEY KORE İHRACATI ARTIYOR

Güney Kore'nin toplam mal ihracatı, Şubat ayının ilk 20 gününde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, çalışma günü sayısındaki farklar göz önünde bulundurulduğunda, %9,9 oranında azaldı. Yeni yıl tatillerinin etkisi dikkate alınmadığında, ihracat %7,8 oranında, ithalat ise %19,2 oranında düşüş gösterdi. Bu durum, ülkenin dış ticaret açığının 1,2 milyar dolara ulaşmasına neden oldu.

Çin, Güney Kore'nin ürünlerini en çok satın alan ülke olarak öne çıkarken, Şubat ayının ilk 20 gününde elde edilen gelir 5,8 milyar dolar oldu. ABD, 5,7 milyar dolar ile ikinci sırada yer alırken, Avrupa'ya yapılan ihracat 3,3 milyar dolar olarak kaydedildi. Vietnam ve Japonya sırasıyla 2,5 milyar dolar ve 1,5 milyar dolar ile dördüncü ve beşinci sıralarda yer aldı. Diğer tüm ülkeler toplamda, bu ayın başından itibaren 11,8 milyar dolar değerinde Güney Kore ürünü aldı. Özellikle, Çin'den yapılan ithalat, ABD'den yapılan ithalatın iki katı olacak şekilde, 6,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yarı iletken ürünler, Güney Kore'nin ihracat gelirlerindeki payını %5,8 puan artırarak %17,2'ye çıkardı. Yıllık bazda, çip üretim ekipmanlarının satışından elde edilen gelir, ülkenin ihracat yapısında %3,8'lik bir artış gösterdi. Tüketici elektroniği ürünlerinden elde edilen gelir ise %6,6 arttı. Yerel para birimleri tarafından beklenen üzere, Güney Kore'nin toplam ihracat geliri ilk çeyrekte %9 artacak, bu artış özellikle yarı iletken ürünlere olan talebin artmasıyla desteklenecek. Ancak, bu büyüme, Orta Doğu'daki jeopolitik çatışmalar ve Çin'deki ekonomik sorunlar gibi faktörlerle sınırlanabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüyada Asker Kıyafeti Giymek

Rüyada Asker Kıyafeti Giymek