weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Huawei Hayalet Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Huawei Hayalet Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Huawei Hayalet Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?
Okunma Süresi: 5 dk

Huawei hayalet ekran sorunu birçok Huawei kullanıcısının yaşadığı ortak sorunlar arasında yer alır. Akıllı telefonlar günümüzün en önemli teknolojik cihazlarıdır. Teknolojinin gelişimine bağlı olarak ise cihazlarda daha büyük ekranlar kullanılmaya başlanmıştır. Cihazlarda boyutların artması her ne kadar kullanımdan doğan memnuniyeti artırsa da bazı durumlarda cihazlarda çeşitli arızaların görülmesine neden olabilir.

Cep telefonlarında büyük ekran demek ekranda daha fazla renk ve kontrast gerekliliğinin bulunması demektir. Ekranda daha fazla ışık yaymayı gerektiren büyük ekranlar cihazın haklı olarak daha fazla ısınmasına yol açar. Huawei hayalet ekran sorunu bu açıdan kullanıcıların performansını düşürür. Huawei hayalet sorunu neden meydana gelir sorusuna yanıt bulduktan sonra sorunun çözümü için sunulan çözüm önerilerini uygulayarak bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz.

Huawei Hayalet Ekran Sorunu Nedir?

Huawei hayalet ekran sorunu Huawei cihazlarda farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ancak genel ablamda problemin ortaya çıkış nedeni cihazın ekranının uzun süre açık kalması veya cihazın ısınmasıdır. Cihazda uzun süreli vakit geçiren kullanıcılar ekran görüntü kalitesinin zamanla yavaşlaması sonrasında hayalet ekran problemini yaşamaya başlarlar.

Huawei cihazlarda yoğun şekilde kullanılan bazı uygulamalarda ekranın normalden daha silik görünmesi hayalet ekran problemi olarak tanımlanır. Bu problem ekranın tümünde yer alabileceği gibi sadece belirli bir kısmında da yer alabilir. Bu durumda ekranda bulunan uygulama simgeleri daha sönük durur ve birçok durumda görülmez.

Hayalet ekran problemi ekranın hızlı şekilde değiştiği durumlarda görülmez. Kullanıcı eğer gezindiği sayfayı sürekli olarak değiştiriyorsa hayalet ekran problemi ile karşılaşmaz. Ancak bir ekranda cihaz uzun süre sabit kalırsa bu durumda bir süre sonra hayalet ekran problemi görülmeye başlar.

Huawei Hayalet Ekran Sorunu Neden Meydana Gelir?

Huawei hayalet ekran sorunu cep telefonlarının yanı sıra akıllı saatlerde, bilgisayar ve tabletlerde de görülebilir. Hayalet ekran problemi cihazlarda ekran kullanımına bağlı olarak ısınmanın meydana gelmesi ve cihazın yorulması ile kendini gösterir. Kullanımdan dolayı yorulan cihazda görüntü kalitesi hızla yavaşlamaya başlar. Kalitenin düşmesi ile de ekran giderek beyazlar ve hayalet ekran problemi ortaya çıkar. Kullanıcılar bu durumda kullandıkları uygulamaları kapasalar bile hayalet ekran sorunu ortadan kalkmayacaktır.

Hayalet ekran problemi ekran ısınması ve cihaz yorulmasının yanı sıra ekranda sürekli kullanılan klavye görünümünden dolayı da meydana gelebilir. Bu durumda kullanıcılar klavyeyi kapatsalar bile ekranda klavye yansımasını görmeye devam eder.

Huawei Hayalet Ekranı Sorunu Nasıl Çözülür?

Hayalet ekran problemi cihazlarda kullanıcı kaynaklı bir sorun olarak algılanmaz. Bu nedenle teknik bir hata olarak kabul edilir ve birçok durumda cihazın teknik servis hizmetleri ile ortadan kaldırılır. Hayalet ekran probleminin sürekli olarak ortaya çıkmasıyla kullanıcılar kısa sürede teknik servis bildirimi yaparak bu teknik üretim sorunundan kurtulabilirler. Huawei hayalet ekran problemi ile karşılaştığınızda;

  • Bu sorun kalıcı bir problem olduğundan basit çözümler üretmek adına ekran renklerinde değişiklik sağlayabilirsiniz.
  • Ekran parlaklık seviyesini düşürebilir ve daha az görünürlük ile cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Cihazınızın kullanımı sırasında hayalet ekran probleminin var olduğunun bilincinde olarak bir ekranda çok fazla kalmamayı tercih ederek kısa süreli kullanımlar sağlayabilirsiniz.
  • Cihazı sürekli dinlendirerek kullanabilir ve cihazın ısınmasını önleyebilirsiniz.

Huawei hayalet ekran problemi teknik sevişler aracılığı ile giderilir. Bu nedenle soruna kalıcı olarak çözüm bulamadığınız durumlarda geçici şekilde yukarıdaki tavsiyeleri uygulayabilirsiniz. Sorunun kesin çözümü için ise Huawei teknik servisleri ile iletişime geçmeniz ve cihazı teknik servis personellerine iletmeniz gerekecektir.

Huawei Hayalet Ekran Sorunu Yaşamamak İçin Ne Yapılmalı?

Huawei hayalet ekran sorunu ortaya çıktığında bu problemin tek çözümü cihazın ekran panelini değiştirmektir. Cihazda böyle bir problem olduğunda;

  • Cihaz teknik servise gönderilir.
  • Burada cihaz incelenir ve sorun tespiti yapılır.
  • Cihaz arızanın giderilmesi için işleme alınır.
  • Cihazda ekran paneli değiştirme işlemi uygulanarak sorun giderilir.
  • Cihaz tekrar sahibine teslim edilir.

Bütün bu süreç aynı günde tamamlanmaz. Sonuç olarak cihazın tekrar sahibine ulaştırılması zaman alır. Tüm bu süre boyunca da kullanıcılar telefonlarını herhangi bir şekilde kullanamazlar.

Huawei hayalet ekran sorunu yaşamamak için aşabileceğiniz bazı basit önlemler aşağıdaki şekildedir;

  • Cihaz parlaklığını uygun seviyeye getirebilir ve ekranın fazla yorulmasının önüne geçebilirsiniz.
  • Cihazın ekran parlaklığının maksimum seviyede ayarlanmış olması cihazın biraz fazla kullanımda ısınmasına yol açar. Bu durum kısık ekran ayarı ile engellenebilir.
  • Cihazlarda ekrandan kaynaklı problemler genelde sarı ve beyaz gibi renk tonlarının fazlalığından oluşur. Uygulamalarda yer alan beyaz ekranlar ve klavye açıklıkları hayalet ekran sorununda sıkça görülen ekranlar arasında yer alır. Cihazı mümkün olabildiği kadar koyu temalar ile kullanmak, hayalet ekran sorunu yaşama ihtimalini azaltacaktır.
  • Cep telefonlarının en büyük düşmanlarından birisi sıcaklıktır. Cihazı sıcak ortamlarda tutmamak ve soğuk zeminlerde bırakmak, ısınmasını geciktireceğinden hayalet ekran probleminin de yaşanma ihtimalini düşürecektir.
  • Cep telefonu eğer normalden fazla ısınıyorsa cihazda başka türlü bir problem olabilir. Cihazlarda hızlı ısınma sorunun ortadan kaldırmak için fan veya soğutucu gibi ekstra aparatların kullanılması tavsiye edilir.
  • Cep telefonları şarj edildiği esnada kullanıldıklarında normalden daha hızlı şekilde ısınır. Sonuç olarak hayalet ekran gibi birçok farklı sorun ortaya çıkar. Bu nedenle telefonları mümkün olduğunda şarj edilirken kullanmamak gerekir. Cihaz şarj bağlantısından çıkartıldıktan sonra tekrar kullanılarak ideal ısı dengesinin sağlanması mümkün olabilir.

Huawei hayalet ekran sorunu ve çözümü gibi konularda bilgi sahibi olan kullanıcılar, en azından cihazlarında bu problemin meydana gelmemesi için önlem alabilir. Bu sayede teknik servis için harcanacak masraflar kullanıcıda kalır ve bütçelerinden tasarruf sağlanır.

Huawei Hayalet Ekran Sorunu Nasıl Çözülür? Makalemizin sonuna geldik. Daha fazla makale için ve  Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF 3. Lig: Darıca Gençlerbirliği: 0 - Belediye Kütahyaspor: 1

TFF 3. Lig: Darıca Gençlerbirliği: 0 - Belediye Kütahyaspor: 1