weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Huawei Karekod İle Wifi Bağlanma Nasıl Yapılır?

Huawei Karekod İle Wifi Bağlanma Nasıl Yapılır?

Huawei Karekod İle Wifi Bağlanma Nasıl Yapılır?
Okunma Süresi: 4 dk

Huawei karekod ile Wifi bağlanma özelliği sayesinde telefonda kısa yoldan dilediğiniz internet ağına bağlanabilirsiniz. Birçok cihaz gibi Huawei cihazlarda da yer alan karekod özelliği cep telefonunun daha rahat şekilde kullanılabilmesini sağlar. Kullanıcılar birçok uygulama ve servis hizmetine karekod ile kolayca bağlanabilir. Cihazlar arasında kolay eşleşme sağlayan karekod uygulaması Huawei cep telefonlarının birçok modelinde kullanılabilir bir özelliktir.

Karekod Okutma Nedir?

Karekod cep telefonlarında en son kullanılmaya başlayan özellikler arasında yer alır. Karekod, en basit hali ile barkodun dijitalleştirilmiş halidir denilebilir. Dijitalde kullanılan karekodlar birçok uygulama ve servis hizmetine saniyeler içerisinde erişim sağlar.

Karekodlar;

  • Tasarım olarak farklı şekillere sahiptir. Karma halde kullanıcıların karşısına çıkan karekodlar çoğu durumda karmaşık şekiller olarak tanımlanır.
  • Karekodların her biri eşsiz olarak tasarlanmıştır. Sadece eşleşen cihazlarda kullanılabilir. Harici olarak kullanılamaz.
  • Karekodlar tek kullanımlık olarak tasarlanmıştır. Bir karekodu birden fazla kez kullanarak uygulamalara bağlanmak söz konusu olmaz.
  • Karekodlar kameradan okutma haricinde kopyalanamaz. Bu nedenle oldukça güvenilirdir.
  • Karekodlar belirli bir süre boyunca eşleşmediğinde sıfırlanır ve yeni kod ile değiştirilir. Bu özellik de yine güvenlik açısından yararlıdır.

Karekodlar kısaca QR kod olarak da tanımlanır. Eşleşme yapıldıktan sonra saniyeler içerisinde sonuç ekrana yansır. Sisteme otomatik olarak şekillerin kaydedilmesi ile karşı tarafa sinyal gider ve iki cihaz arasında eşleşme sağlanır.

Huawei Karekod Nerede?

Huawei cep telefonu modellerinde karekod nerede sorusuna yanıt bularak olası bir durumda kolayca karekod okutma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Huawei karekod okutma, standart koşullarda cihazın kamera uygulaması içerisinde yer alır. Karekod dokutmak isteyen kullanıcılar cep telefonlarından Kamera uygulamasını açarak kolayca karekod okutma işlemini yapabilir.

Huawei Karekod Okutma Nasıl Yapılır?

Karekodlar günümüzde iletişimi ve cihaz kullanımını kolaylaştırmak için kullanıma sunulmuştur. Barkodlar hassas özelliklere sahiptir. Eşleştirme sırasında cihazın mutlaka hareket ettirilmeden tutulması gerekir. Aksi takdirde karekodlar eşleşmez ve görüntü cihaza yansımaz. Karekodlarda meydana gelebilecek en ufak bir değişiklik bile karekodun okunmasının başarısız olmasına zemin hazırlar.

Karekodlar barkodlara göre son derece hızlı ve ekonomik eşleştirme yapabilmeyi sağlar. Barkodlar ile kıyasladığında aynı zamanda karekodlar daha küçük yapılar olarak dikkat çeker. Karekodlar her özelliği ile son derece tasarrufludur.

Hemen her cihazdan kolayca okutulabilen karekodlar cep telefonlarında basit adımlar ile kullanılabilir. Birçok farklı cep telefonu modelinde kullanımı birbirinden farklı olsa da karekodların Huawei cep telefonlarında Wifi ağına erişim sırasında kullanım aşamaları aşağıdaki gibidir;

  • Huawei cep telefonunuzun “Ayarlar” klasörünü açın.
  • Wifi kablosuz bağlantı satırını tıklayın.
  • Wifi ayarları sayfasında ekranın hemen üst köşesinde küçük bir karekod simgesi yer alır. Bu simgeye tıklayın.
  • Ardından ekrana karekodu okutmanızı sağlayacak bir ekran gelecektir.
  • Wifi bağlantısı kullanacağınız modemin arka ya da alt kısmında yer alan küçük karekodu bulun.
  • Cihazı modeme yaklaştırın ve sabit tutun.
  • Okuma işlemi sonlandıktan sonra cep telefonuna otomatik olarak Wifi bağlantısı sağlanacaktır.

Huawei karekod ile Wifi bağlanma işlemi cep telefonundan cep telefonuna da yapılabilir. Bunun için her iki cihazdan da Wifi ayarlarının bulunduğu ekrana gelmeniz yeterlidir. Paylaşım yapılacak cep telefonunda Wifi ayarları sayfasında bulunan karekodu kendi cihazınızdan okutarak da Wifi bağlantısını başarılı şekilde sağlayabilirsiniz.

Huawei Karekod Nerelerde Kullanılır?

Huawei karekod ile Wifi bağlanma işlemi haricinde karekodu cihazlarda daha birçok durumda kullanabilirsiniz. Karekod kullanımında ihtiyaç olan en önemli şey cep telefonunuzun kamera donanımının çalışıyor olmasıdır. Çalışan bir kamera ile her an her durumda karekod ile sayısız uygulamaya erişim sağlayabilirsiniz. Huawei karekod ile erişim sağlayabileceğiniz bazı hizmet alanları ve uygulamalar aşağıdaki gibidir;

  • Mobil uygulamada E-posta gönderimleri
  • Mobil bankacılık giriş ve diğer işlemler
  • Sesli arama
  • SMS gönderimleri
  • Sosyal medya kanallarına erişim
  • Web sitesi tanıtımı ve paylaşımı
  • İndirim kodu kullanımları
  • İnternet alışverişleri
  • Temassız para çekme ve yatırma işlemleri
  • Anketlere katılım sağlama
  • Sokak tabelalarında ve diğer yüzeylerde bulunan karekodlar ile erişilebilen hizmetler
  • Wifi şifre dağıtımı

Huawei karekod ile Wifi bağlanma haricinde yukarıda yer alan uygulama ve servislere de kolayca karekod ile erişebilirsiniz. Huawei cep telefonunda karekod kullanımı hakkında daha fazla bilgiye sahip olarak bu özelliği daha aktif şekilde kullanabilirsiniz.

Huawei Karekod İle Wifi Bağlanma Nasıl Yapılır? Makalemizin sonuna geldik. Daha fazla Huawei makalesi için ve Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
iPhone 15 Pro Max Özellikleri ve Fiyatı

iPhone 15 Pro Max Özellikleri ve Fiyatı