weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Huawei Yazı Tipi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Huawei Yazı Tipi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Huawei Yazı Tipi Değiştirme Nasıl Yapılır?
Okunma Süresi: 4 dk

Huawei yazı tipi değiştirme özelliği sayesinde kullanıcılar kullandıkları cep telefonlarını özelleştirebilir. Birden fazla yazı tipi seçeneği sunan Huawei’de birbirinden farklı yazı stilleri cep telefonu kullanımından duyulan zevki artırır. En sevilen özelliklerden birisi olan Huawei yazı tipi değiştirme, bütün Huawei kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Huawei Yazı Tipi Nedir?

Yazı tipleri, cep telefonunu kullandığınız esnada size yansıyan yazı fontunun özelliğidir. Dünya genelinde sayısız yazı fontu bulunur. Birçok farklı dile sahip olan yazı fontları klasik olabileceği gibi birçok farklı simgeler şeklinde de olabilir. Açık kaynaklı kodlar olarak sunulan yazı fontları cihazlarda kullanım memnuniyetini artırır.

Huawei Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir?

Huawei yazı tipi değiştirme adımları oldukça basittir. Kullanıcılar cep telefonlarında birkaç adım ile kolayca Huawei yazı tipi değiştirme işlemini yapabilir. Android işletim sistemine sahip Huawei cep telefonunda mevcut yazı tipini değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Huawei cep telefonunuzun “Ayarlar” klasörüne girin.
  • Ayarlar ekranında yer alan listeden “Ekran” menüsünü seçerek işleme devam edin.
  • Ekran menüsü karşınıza geldiğinde Yazı Tipi satırına tıklayın.
  • Karşınıza mevcut kullanmış olduğunuz yazı tipiniz ve kullanabileceğiniz diğer yazı stillerinin bulunduğu bir menü gelecektir. Menüden kullanmak istediğiniz yazı tipini seçin.
  • Yeni yazı tipi seçimini onaylayın.
  • Ekranı kapatarak cihazınızı yeni yazı tipi ile kullanmaya başlayın.

Huawei cep telefonlarında yazı stili tercih etmeden önce stillerin nasıl göründüklerini deneyebilirsiniz. Böylece hangi stili tercih edebileceğinize daha kolay karar verirsiniz. Seçtiğiniz yazı stilini dilediğiniz herhangi bir zamanda yeniden değiştirebilirsiniz. Farklı bir yazı tipi seçmek için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir. Menüde yer alan bütün yazı stillerini deneyebilir ve ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Huawei yazı tipleri ücretsiz olarak kullanıcıların kullanımına sunulur. Belirli dönemlerde cihazlara gelecek güncellemeler ile yeni yazı stillerinin de eklenmesi söz konusu olabilir. Huawei yazılım güncelleme konusunda bilgi sahibi olduktan sonra cihazınızı güncel tutarak yeni yazı stillerinin cihazınıza indirilmesini ve yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

Huawei Yazı Tipleri ile Farklı Kullanıcı Deneyimlerini Yaşayın!

Huawei cep telefonu, Android işletim sistemini kullanır. Android sistemi ise kullanım konusunda kullanıcılarını kolaylığı ile memnun eder. Birçok akıllı cep telefonu gibi Huawei cep telefonlarında da kullanıcıların birçok özelliği özelleştirebilmeleri mümkündür.

Huawei Yazı Boyutunu Değiştirme

Huawei cep telefonunda yazı stilini istediğiniz gibi değiştirebilirken, dilerseniz yazı boyutunu da değiştirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde cep telefonunu daha kolay ve rahat şekilde kullanabilirsiniz. Huawei cep telefonu modellerinde mevcut yazı tipini büyütmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Huawei cep telefonunuzdan Ayarlar klasörünü açın.
  • Açılan menü ekranından “Ekran” seçeneğini tıklayın.
  • Son olarak “Metin Boyutu” seçimini yapın.

Bu adımlar sonrasında ekranda yazı büyüklüğünü ayarlayabilmeniz için bir küçük çizgi belirir. Çizginin üzerine dokunarak sağa ve dola kaydırabilir ve yazı boyutunu dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Ekran yazı boyutu ayarladıktan sonra uygun yazı boyutunun geçerli olması için işlemi kaydetmeniz ve menüden ayrılmanız yeterlidir. Dilediğiniz zaman farklı boyutlarda yazı stili kullanmak için tekrar aynı menüye girebilir ve farklı bir yazı boyutu tercih edebilirsiniz.

Huawei cep telefonunda mevcut yazı tipinde memnun olmayanlar farklı ölçekler arasından tercih yapabilirler. Yakın ve uzak yazı boyutlarını tercih ederek ekranda yer alan menü yazılarını küçük veya büyük boyutlarda görüntüleyebilirler. Yazı boyutunu değiştirilen cep telefonlarında simgeler de belirli oranda büyütülebilir. Bu özellik de kullanıcılara kullanımda ekstra kolaylık ve rahatlık sunar.

Huawei cep telefonunda ekran yazı boyutu %20’ye kadar büyütülebilir. Maksimum bu değer ile ekranda rahat bir okuma ve kullanım memnuniyeti doğar. Ekranı küçültmek isteyenler için belirlenen oran sınırı ise %1000’dir. %1000 ölçeğine kadar ekranı küçültebilir ve görme problemi yaşamıyorsanız cihazı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Huawei yazı boyutu küçültme, büyütme ve yazı stilini değiştirme gibi özellikler sonrasında mesajlar başta olmak üzere birçok Google uygulamasında yazı karakteri ve boyutunun değiştiğini fark edebilirsiniz. Rakamlar ile birlikte harfler de ekranda aynı özellikler ile yansıyacaktır. Bununla birlikte ekranda da bulunan uygulama simgelerinin isimleri ve diğer birçok farklı uygulamada da yazı stilini dilediğiniz gibi farklı seçenekler ile kullanabilirsiniz.

Huawei Software İnstall Failed Hatası Çözümü 2023 Makalemizin sonuna geldik. Daha fazla Huawei makalesi için ve Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ECB Başkanı Lagarde'yi Kızdıran Sızıntı: El Koydurdu!

ECB Başkanı Lagarde'yi Kızdıran Sızıntı: El Koydurdu!