weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji İntel İsrail'de Tam 25 Milyar Dolar Yatırım Yaparak Fabrika Açıyor

İntel İsrail'de Tam 25 Milyar Dolar Yatırım Yaparak Fabrika Açıyor

Okunma Süresi: 2 dk

Intel Corporation, İsrail'in güneyindeki Kiryat Gat şehrinde büyük bir çip üretim tesisi inşa etmeye hazırlanıyor. Bu yılın Haziran ayında İsrail hükümeti, Amerikan teknoloji devi Intel'in Kiryat Gat'ta yeni bir çip fabrikası kurma planlarına destek olacağını açıkladı. Reuters ajansının bildirdiğine göre, Intel'in bu yeni girişimi için İsrail hükümeti 3,2 milyar dolarlık bir mali destek sağlayacak.

intel-video.mp4

TESİS KRİYAT GAT ŞEHRİNDE FAALİYETE GEÇECEK

Intel, Kiryat Gat'taki bu yeni tesis için yaklaşık 25 milyar dolar harcamayı planlıyor. Bu yatırım, şirketin 2021 yılında planladığı 10 milyar dolarlık yatırımın bir parçası olarak görülüyor. İsrail hükümeti, Intel'in bu yatırımının %12.8'ine kadarını geri ödemeyi taahhüt etti.

Bu yeni tesisin, Intel'in İsrail'deki varlığını daha da güçlendirmesi bekleniyor. Şirket, 1974 yılından bu yana İsrail'de faaliyet gösteriyor ve ülkedeki en büyük yabancı işverenlerden biri olarak kabul ediliyor. Halihazırda Kiryat Gat'ta bir üretim tesisi ve üç araştırma merkezi bulunan Intel, ayrıca Mobileye adlı bir yan kuruluşun merkezini de İsrail'de bulunduruyor.

Yeni tesisin, İsrail'in güney bölgesindeki Kiryat Gat'ta 2027 yılına kadar tamamlanması ve en az 2035 yılına kadar faaliyet göstermesi planlanıyor. Intel, yeni tesisin inşası sırasında ve sonrasında İsrail'den 16,6 milyar dolarlık mal ve bileşen satın almayı ve binlerce yeni iş imkanı yaratmayı taahhüt ediyor.

Ancak, İsrail'in Hamas ile devam eden silahlı çatışması, projenin ilerlemesini etkileyebilir. Intel ve İsrail hükümeti temsilcileri, projenin şartlarının resmi olarak onaylandığını duyurdu, ancak bölgedeki güvenlik durumu projenin geleceğini belirsiz kılabilir.

Intel'in Kiryat Gat'taki yeni tesis inşaatının zaten başladığı bildiriliyor. Bu gelişme, bölgedeki teknoloji ve üretim kapasitesini önemli ölçüde artırarak İsrail'in küresel çip pazarındaki konumunu güçlendirecek.

kocaeli-video.mp4

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asteroidlere Karşı Nükleer Bomba!

Asteroidlere Karşı Nükleer Bomba!