weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Keşke Benim Olsa Diyeceğiniz Elektrkli Tekne İcat Edildi: ARC Elektrikli Tekne Üretti

Keşke Benim Olsa Diyeceğiniz Elektrkli Tekne İcat Edildi: ARC Elektrikli Tekne Üretti

Keşke Benim Olsa Diyeceğiniz Elektrkli Tekne İcat Edildi: ARC Elektrikli Tekne Üretti
Okunma Süresi: 2 dk

Elektrikli su sporları dünyasında devrim yaratan bir yenilikle karşı karşıyayız. Arc Sport elektrikli teknesi, suyun üzerinde adeta bir yıldırım hızıyla süzülüyor! Eski bir SpaceX mühendisi tarafından kurulan Arc startup'ı, elektrikli spor motorlu tekneler üretme misyonuyla yola çıktı. Bu, doğayla iç içe yapılan su sporlarına yeni bir soluk getiriyor ve çevresel etkileri minimize etmeyi amaçlıyor.

ARC SPORT ELEKTRİKLİ TEKNE SAATTE 64 KM HIZ YAPIYOR

Arc Sport, 8,5 metre uzunluğunda ve 15 yolcu kapasitesine sahip olup, 570 beygir gücünde elektrik motoruyla donatılmış durumda. Bu motor, çoğu premium sınıf spor motorlu tekneye kıyasla iki kat daha fazla tork sunuyor. Teknenin akü kapasitesi ise 226 kWh olarak açıklanıyor. Üretici firma, teknenin maksimum hızını saatte 40 mil (yaklaşık 64 km/s) ile sınırlasa da, bazı sahiplerin daha yüksek hızlara ulaşabildiğini belirtiyor.

Arc Sport, her türlü hava koşulunda konforlu seyirler için otomatik bir tavan sistemine, entegre bir ses sistemine ve gemiyi kontrol etmek ve istatistik toplamak için geniş bir ekrana sahip. Teknenin işletim sistemi ve uygulamaları sürekli olarak geliştiriliyor ve güncelleniyor. Geliştiricilere göre, teknoloji sayesinde tekneniz zamanla daha akıllı ve daha iyi hale gelecek. Benzinli rakiplerinin aksine, Arc Sport, satın alındıktan sonra değer kaybetmek yerine, her geçen yıl daha da iyileşecek.

Arc Sport'un fiyatı 258 bin dolar olarak belirlenmiş. Bu, herkes için uygun olmayabilir; ancak tekneye, Will Smith, Kevin Durant ve Sean "Diddy" Combs gibi ünlülerin yanı sıra Eclipse Ventures, Andreessen Horowitz, Lowercarbon Capital, Menlo Ventures ve Abstract Ventures gibi girişim sermayesi fonlarından yatırım yapılmış. Toplamda, Arc 110 milyon dolarlık yatırım çekmeyi başardı ve bu başarı, Tesla, Rivian, SpaceX, Lyft, Brunswick ve MarineMax gibi şirketlerden gelen güçlü mühendislik ekibine de borçlu.

Arc Sport için siparişler şimdiden alınmaya başlandı ve teslimatlar bu yılın ilerleyen aylarında gerçekleşecek. Su sporlarında elektrikli devrimin öncüsü olmaya hazır mısınız?

md

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İhracatçılara Yeni Destek Paketi Geliyor. Bakan Açıkladı...

İhracatçılara Yeni Destek Paketi Geliyor. Bakan Açıkladı...