weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Mercedes Elektrikli Jeep 2024 CES Fuarında Tanıtıldı

Mercedes Elektrikli Jeep 2024 CES Fuarında Tanıtıldı

Mercedes Elektrikli Jeep 2024 CES Fuarında Tanıtıldı
Okunma Süresi: 2 dk

Mercedes-Benz, CES 2024'te elektrikli Geländewagen prototipini tanıttı. Bu araç, seri üretimde EQG adını alacak ve daha önce şirket tarafından taslak çizimler ve videolarla gösterilmişti. Uzun süredir elektrikli bir Geländewagen (G-Klasse) fikrini geliştiren Mercedes-Benz, CES 2024'te hafif kamuflajlı bir ön seri modelini sergiledi. Bu kamuflaj, aracın formunu ve boyutlarını gizlemiyordu.

Mercedes-Benz EQG Bu Yıl Satışa Çıkıyor

Mercedes-Benz EQG'nin bu yılın sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor. Seri üretimin anahtar faktörü, yüksek silikon içerikli Sila anotlarının kullanılabilirliği olacak. Bu anotlar, yeterince kapasiteli, ağır olmayan ve büyük olmayan bir çekiş bataryası oluşturmayı mümkün kılacak.

Bu SUV, üst modelde her bir tekerleğe birer olmak üzere dört elektrik motoruna sahip olacak. Bu sayede, araç "tank dönüşü" adı verilen bir manevrayı gerçekleştirebilecek. Bu manevra sayesinde, araç gevşek zeminde tekerleklerin her iki tarafta da zıt yönde dönmesiyle yerinde 180 derece dönebilecek. Prototipin bu yeteneklerinin gösterimi, eklenen videoda ıslak asfaltta dönüş yaparken gözlemlenebilir.

Elektrikli modelin arka tarafı, karakteristik "kare" yedek lastik kapağı ile tanınabilir. Ancak, tam boyutlu bir tekerleğin bu kapakta sığdırılıp sığdırılmayacağı henüz kesin değil. Birçok elektrikli araç, çekiş bataryasının bagajın altını kaplaması nedeniyle yedek tekerleği çıkarmıştır. Ancak, bu eleman arka kapıya yerleştirilirse, yedek tekerleğin korunması mümkün olabilir. Elektrikli modelin ön tarafı, her iki tarafta marka logosundan iki dar yarığa sahip olacak bir sahte radyatör ızgarası ile tanınabilir. Mercedes-Benz, G-Klasse ile stilistik bağlantıyı korumak adına, aerodinamiği iyileştirmek için gövde şeklini çok fazla değiştirmemiş gibi görünüyor, bu da elektrikli araçlar için menzil ve verimlilik açısından önemli olabilir.

Araç muhtemelen iki motorlu bir versiyonda da sunulacak, ancak tüm modellerde dört tekerlekten çekiş korunacak. CES 2024'te sergilenen model "G-Class Prototype" adını taşıyordu. Bazı kaynaklara göre, Mercedes-Benz'in elektrikli araçlarında EQ adlandırması popüler olmadı ve yakında kaldırılabilir. Videoda, transmisyon yeteneklerini göstermek için kullanılan prototiplerin tavanlarında "G" harfi net bir şekilde görülebilir. İsim seçimi, seri üretim modelinin duyurusuna yakın bir zamanda yapılacak, ancak Mercedes-Benz'in modelin mirasından vazgeçmesi oldukça zor olacak. Bu SUV, 2025'ten önce satışa sunulmayacak, bu nedenle şu anda özellikler ve fiyatlar hakkında konuşmak erken olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOKİ 2024 Ev Sahibi Olma Şartları Balıkesir için Açıklama Yapıldı

TOKİ 2024 Ev Sahibi Olma Şartları Balıkesir için Açıklama Yapıldı