weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Samsung Kaydırarak Ekran Görüntüsü Alma Ayarları Nasıl Yapılır?

Samsung Kaydırarak Ekran Görüntüsü Alma Ayarları Nasıl Yapılır?

Samsung Kaydırarak Ekran Görüntüsü Alma Ayarları Nasıl Yapılır?
Okunma Süresi: 4 dk

Samsung kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliğini aktif ederek istediğiniz görüntüyü saniyeler içerisinde cihazın Galeri klasörüne kaydedebilirsiniz. Ekran yakalama özelliği Samsung cep telefonlarının bazılarına yeni getirilen özellikler arasında yer alır. Samsung cihazınız varsa cihazınıza dair daha detaylı bilgi edinmek ve bilmediğiniz özellikleri ile cihazınızı kullanmaya devam etmek için yazının devamına göz atabilirsiniz.

Samsung Kaydırmalı Ekran Özelliği Nedir?

Samsung kaydırmalı ekran özelliği ekran yakalama özelliğinin aktif edilmesi ile kullanılabilir. Ekran yakalamayı kolay hale getiren bu özellik sayesinde, kullanıcılar tuşlara aynı anda basma zorluğundan kurtularak istedikleri ekranı kolayca yakalayabilir.

Samsung cep telefonlarında ekran görüntüsünü almanın birden fazla yolu bulunur. Kullanıcılar cep telefonlarının özelliklerini aktif ederek ekran görüntüsü alma işlemini yapabilir. Cep telefonlarında ekran görüntüsü almanın bir diğer yolu da kaydırmalı ekran özelliğini kullanmaktır. Böylece kullanıcılar ses kısma ve güç tuşu gibi kombinasyonları kullanmaya gerek kalmadan ekran görüntüsü alabilir.

Samsung Kaydırmalı Ekran Özelliği Nasıl Kullanılır?

Samsung kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliği basit bir ayar düzenlemesi ile kullanılabilir. Ekran görüntüsünü alabilmek için kullanıcıların tek ellerini ekran üzerine tutmaları ve kaydırmaları yeterlidir. Bu sayede ister tek seferde isterseniz de birden fazla ekranı art arda kayıt altına alabilirsiniz.

Samsung kaydırarak ekran görüntüsü alma ile elde edilen görüntüler MP3 ve MP4 gibi farklı formatlarda kaydedilir. Böylece cep telefonu haricinde diğer cihazlardan da kolayca görüntülenebilir. Dilerseniz kaydettiğiniz ekran görüntüsünü diğer kullanıcılar ile de paylaşabilirsiniz. Farklı uygulamalar üzerinden ekran görüntülerini dilediğiniz kullanıcı veya kullanıcılara gönderebilirsiniz.

Samsung kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliği ile kaydedilen görüntüler telefonun Galeri klasörüne aktarılır. Cihazın Galeri klasörüne girdikten sonra Ekran Görüntüsü adlı klasöre girebilir ve kaydedilen ekranları görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz görüntülerin kaydedildiği klasör adını değiştirebilir ve farklı bir isimle de kullanabilirsiniz. Samsung kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliği ile kaydedilen görüntüler siz cihazınızdan silmediğiniz sürece cihazınızda kalacaktır. Dilediğiniz zaman Galeri klasörüne girebilir ve gereksiz olduğunu düşündüğünüz ekran görüntülerini silerek klasörü boşaltabilirsiniz.

Samsung Kaydırarak Ekran Görüntüsü Ayarları Nasıl Yapılır?

Samsung cep telefonlarına özel bir yöntem olan ekran kaydırma özelliği kullanıcılara ekrana dokunmadan ekran görüntüsü alabilmeleri avantajını sunar. Kullandığınız Samsung cep telefonu modeli ekran kaydırma özelliğini içeriyorsa bu özelliği aktif ederek basit bir hareket ile ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Samsung kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliğini aktif etmek ve kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Samsung cep telefonunuzun “Ayarlar” klasörüne giriş yapın.
  • Ayarlar ekranına girdikten sonra açılan liste menüden “Gelişmiş Özellikler” seçimini yapın.
  • Gelişmiş ayarlara ulaştıktan sonra “Hareketler ve İşaretler” menüsü ile işleme devam edin.
  • Açılan yeri ekranda yer alan seçenekler arasından “Ekran Yakalamak İçin Elinizi Kenarı İle Kaydırın” seçeneğini tıklayın. (Bu ayarın yanında bulunan tiki aktif hale getirdiğinizde özellik kullanılmaya başlayacaktır.)
  • Özelliği aktif ettikten sonra görüntü almak istediğiniz ekranı açın.
  • Cep telefonunuzu sabit ve düz bir şekilde tutun. Diğer elinizi telefonun üzerinde yan şekilde tutun.
  • Elinizi soldan sağa doğru kaydırın. (Cep telefonu modelinin desteklemesi halinde bu işlemi sağdan sola olarak da yapabilirsiniz.)
  • Bu hareket sonrasında ekran yanıp sönecektir. Ekranın yanıp sönmesi ile görüntünün kaydedildiğini anlayabilirsiniz.

Samsung cep telefonlarının desteklediği kaydırarak görüntü alma özelliğini dilediğiniz zaman aktif edebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Özelliği artık kullanmak istemediğinizde Ayarlar klasörünü tekrar açabilir ve yukarıdaki adımları takip ederek özelliği kapatabilirsiniz.

Samsung Kaydırarak Ekran Görüntüsü Alma Ayarları Nasıl Yapılır? Makalemizin sonuna geldik. Daha  fazla Samsung makalesi için ve Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsung Curved Monitör Alınır Mı? Artıları Ve Eksileri

Samsung Curved Monitör Alınır Mı? Artıları Ve Eksileri