weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Şarjı 1 Ay Dayanan Batarya Gelecek!

Şarjı 1 Ay Dayanan Batarya Gelecek!

Şarjı 1 Ay Dayanan Batarya Gelecek!
Okunma Süresi: 3 dk

Mikroçip, telefon pillerinin şarj edilmeden bir ay dayanmasını sağlıyor.

Telefon pilleri artık 1 ay şarj edilmeden dayanabilecek. Çin aslında geçen sene şarjı 1 yıl dayanan bataryalı telefon üretmişti ancak şarj ve pil sektörü batacağı korkusuyla bu cihazı geri çekmişti. Yani telefon bataryaları 1 ay veya 1 yıl şarj edilmeden çok rahat kullanılabilir. Ancak milyarlarca dolar para kazanılan batarya ve şarj sektöründen elde edilen kazançlar, bu rahatlıktan yararlanmamızı engelliyor.


Sahip olduğunuz telefona bağlı olarak bu durum günde birden çok kez gerçekleşebilir ve açıkçası bu gerçekten sinir bozucu değil mi?Şimdi Cambridge Üniversitesi 1 ay dayanacak pil için mikroçip üretme peşinde... Ancak Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim insanları sayesinde bu yakında gerçeğe dönüşebilir. Cebimizdeki cihazların yılda yalnızca 12 kez şarj edilmesi gerektiği anlamına gelebilecek bir mikroçip üzerinde çalışmalar var. Cambridge'de geliştirilen mikroçip ise oldukça yetenekli matematik araştırmacılarından oluşan bir ekip tarafından geliştiriliyor.

Bataryayı Az Tüketen Mikroçipler

Telefon pilini az tüketen silikon mikroçip tasarımı, enerji verimliliğini artırmak ve cihazın kullanım ömrünü uzatmak amacıyla son yıllarda yoğun bir şekilde araştırma konusu olmuştur. Modern mikroçip tasarımında, enerji tüketimini azaltmanın birkaç önemli yolu vardır.

Çoğu modern mikroçip, çok çekirdekli yapıya sahip olarak, daha düşük frekansta çalışabilir ve yüksek performans sunabilir. Böylece enerji tüketimi azaltılır.

Dinamik Voltaj ve Frekans Ölçeklendirme tekniği de batarya ömrünü uzatır. Bu teknik, iş yüküne bağlı olarak mikroçibin voltajını ve frekansını dinamik olarak ayarlar. İşlemci yüksek performans gerektiren bir görevde değilse, DVFS voltajı ve frekansı düşürerek enerji tüketimini azaltır.

Nanoölçekte üretim teknolojileri, mikroçip tasarımında daha az enerji tüketen transistörlerin oluşturulmasına olanak tanır. Örneğin, 7nm, 5nm ve daha sonrasındaki üretim süreçleri, daha düşük enerji tüketimine ve daha yüksek performansa imkan tanır.

Silikon mikroçip tasarımında, enerji verimli non-volatile bellek teknolojileri (örneğin, MRAM veya FeRAM) entegre edilerek enerji tüketimi daha da azaltılabilir.

Modern mikroçipler, kullanılmadıklarında enerji tüketimini minimuma indiren birkaç düşük güç moduna sahiptir. Bu modlar, mikroçipin sadece gerektiğinde çalışmasını sağlar.

Donanım kadar yazılımın da enerji tüketiminde önemli bir rolü vardır. Yazılımlar, mikroçip üzerinde verimli bir şekilde çalışacak şekilde optimize edildiğinde, toplam enerji tüketimi azalır.

Telefon pilini az tüketen silikon mikroçip tasarımı, hem donanım hem de yazılım düzeyinde birçok inovasyon ve optimizasyon gerektirir. Bu tür gelişmeler, cihazların daha uzun süre dayanmasını, kullanıcının şarj ihtiyacını azaltmasını ve genel olarak daha sürdürülebilir bir elektronik ekosisteminin oluşmasını sağlar. Son olarak, enerji verimli mikroçip tasarımları, mobil cihazların yanı sıra IoT cihazları, giyilebilir teknolojiler ve daha birçok alanda da kritik bir öneme sahiptir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Youtube Reklam Önleyici Programları Kabul Etmiyor!

Youtube Reklam Önleyici Programları Kabul Etmiyor!