weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Siyah Ekran Sorunu

Siyah Ekran Sorunu

Siyah Ekran Sorunu konulu makalemizde bilgisayar ekranının siyah olarak kalmasının nedenlerini inceliyoruz. Bilgisayarınız siyah bir ekranla karşılaştığınızda endişelenmenize gerek yoktur. Bu sorun ya yazılım ya donanım kaynaklıdır.

Siyah Ekran Sorunu
Okunma Süresi: 2 dk


İlk iş bilgisayarı resetlemek yani yeniden başlatmaktır. Düzelmezse güvenli mod açılışı yapın. Bazı PC’lerde F8 tuşu ile güvenli moda girilir. Eğer bu modda açarsanız, son zamanlarda yüklediğiniz programları silin. Antivirüs varsa onu da silin. Ekran kart driverini güncelleyin. Donanımda hatalar varsa gözle kontrol edin ve belki bir kablo çıkmış olabilir ya da RAM slotundan çıkmış olabilir. Anakart arızası da olabilir ki bu durumda yeni bir anakart almanız gerekebilir.


Bilgisayarım Açılmıyor Siyah Ekran Hatası


Bilgisayarınızın açılmamasının en yaygın nedenlerinden biri güç kaynağı sorunlarıdır. Öncelikle, güç kablosunun düzgün bir şekilde takılı olduğundan emin olun. Ardından, güç kaynağının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için farklı bir prizde deneyin.

Bilgisayarınızın açılmamasının bir diğer nedeni donanım sorunları olabilir. Bellek kartları, sabit diskler veya anakart gibi bileşenler arızalanmış olabilir. Bu durumda, bilgisayarınızı teknik bir servise götürmek en iyi seçenek olabilir.

Bilgisayarınızın açılmamasının bir başka nedeni yazılım sorunları olabilir. İşletim sistemi çökmesi veya hatalı bir sürücü yükleme, siyah ekran sorununa neden olabilir. Bu durumda, bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyebilir ve sorunun kaynağını tespit etmek için gerekli adımları izleyebilirsiniz.

Genellikle İşletim sistemi eksik yüklendiğinde, ya da yazılımsal bir sorun olduğunda siyah ekran sorunu olacaktır.  İyisi mi siz işletim sistemini yeniden kurun.  Kesinlikle işletim sistemini onarmak gibi bir yanlışa düşmeyin.


Laptop Siyah Ekran Hatası Nasıl Çözülür?

Laptoplarımızı kullanırken karşılaştığımız sorunlardan biri siyah ekran hatasıdır. Bu durumda ekran tamamen siyahlaşır ve hiçbir şey göstermez. Genelde bu sorunun nedeni işletim sisteminin çökmesidir. Hemen 20 dakika içinde yeni bir format atın. BIOS güncelleme gerekirse onu da yapın ama bu iş dikkat istiyor. Yapmayabilirsiniz. Bilgisayara sıfır format attığınız zaman siyah ekran problemi düzelecektir.
Hem masa üstü PC hem de laptop cihazlarda siyah ekran hatası yazılımsal olmaktadır. Yazılım dediğimiz; işletim sistemi, programlar ve anti virüslerdir. Donanım çalıştığı halde siyah ekran devam ediyorsa format tek çözüm.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Robotik Cerrahi Geleceğin Sağlık Teknolojisi

Robotik Cerrahi Geleceğin Sağlık Teknolojisi