weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Suudi Arabistan Dünyada En İyi Chip Üreticisi Olmayı Hedefliyor

Suudi Arabistan Dünyada En İyi Chip Üreticisi Olmayı Hedefliyor

Suudi Arabistan Dünyada En İyi Chip Üreticisi Olmayı Hedefliyor
Okunma Süresi: 2 dk

Suudi Arabistan, bilgi ve iletişim teknolojileri bakanı Abdulla Al-Swaha'nın Davos'ta bu hafta yaptığı açıklamaya göre, bu yıl yarı iletken endüstrisine büyük bir yatırım yapmayı ve 2040 yılına kadar küresel havacılık ve uzay endüstrisinde lider olmayı hedefliyor. Ülke, mevcut piyasa oyuncularından birini satın alarak bir ulusal havacılık ve uzay şirketi kurmayı planlıyor.

PETROL GELİRİNE BAĞIMLI OLMAK İSTEMİYOR

Suudi Arabistan'ın bu hedeflere ulaşmak için atacağı adımlar, Suudi Arabistan Suveren Fonu tarafından yönetilecek. Bu fon, ülkenin petrol gelirlerine olan bağımlılığını azaltma çabalarında birkaç büyük girişimde bulunmuş durumda. Özellikle, Amerikan şirketi Lucid Motors'un Suudi Arabistan'da bir elektrikli araç montaj tesisi kurma projesine katılıyor. Ayrıca, Hyundai Motor da benzer fırsatlarla ilgileniyor ve fonun himayesinde yeni bir otomobil markası Ceer oluşturuldu.

Yakın zamanda, fonun çabaları başka alanlara yoğunlaşacak. Bu yıl, yarı iletken sektörüne büyük bir yatırım yapacaklar, ancak planların detayları açıklanmadı. Bakan Al-Swaha, Suudi Arabistan'ın bu alanda çabalarını yönlendirecek bir endüstri şampiyonu ile ortak bir açıklama yapmayı planladığını belirtti.

Fon şu anda yaklaşık 700 milyar dolar yönetiyor ve 2025 yılına kadar bu miktarı 1 trilyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Bu organizasyon, Suudi Arabistan'ın havacılık ve uzay endüstrisini geliştirmede kilit bir rol oynayacak. Havacılık ve uzay ajansının başındaki Al-Swaha, sektörün birleşme ve satın alma işlemleri için yeterince olgun olduğunu söyledi. Geçen yıl, krallık uzaya ilk temsilcisini gönderdi ve 2018'den bu yana ulusal uzay programına yatırım yapıyor.

Bakanın görüşüne göre, havacılık ve uzay faaliyetleri, yatırımcılara trilyonlarca dolarlık kazanç fırsatları sunuyor. Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar bölgesel bir lider olmayı ve 2040 yılına kadar küresel havacılık ve uzay endüstrisinde lider konuma gelmeyi hedefliyor. Krallık için yatırımın ana odak noktası, telekomünikasyon işinin geliştirilmesi olacak. Bakan, dünyada hala küresel bilgi ağına erişimi olmayan yaklaşık 2,6 milyar insan olduğunu ve bu sorunu çözmede sadece gökyüzüne, yani uzaya bağlı olduklarını vurguladı.

Suudi Arabistan, teknoloji sektöründe hem Çinli hem de Amerikan şirketleriyle ortaklık ilişkilerini sürdürmek istiyor. Ülke, fikri mülkiyet sızıntılarına izin vermeyen güvenilir bir ortak olarak tanınıyor ve hukuk ve güvenlik alanındaki gerekliliklere uyan herkesle işbirliğine açık.

kaynak: https://www.scmp.com/

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tesla'nın CEO'su Elon Musk Tesla Hisselerinin Yüzde 25'ini İstiyor

Tesla'nın CEO'su Elon Musk Tesla Hisselerinin Yüzde 25'ini İstiyor