weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji TESLA İŞÇİ ÇIKARDI 25 BİN DOLARA SATILACAK TESLA ARAÇ PROJESİ ERTELENDİ

TESLA İŞÇİ ÇIKARDI 25 BİN DOLARA SATILACAK TESLA ARAÇ PROJESİ ERTELENDİ

Tesla 25 bin dolara elektrikli araba satışı yapacaktı. En azından böyle bir projesi vardı ama işçi çıkarma kararı aldı. Yani 25 bin dolarlık araba projesi hayal oldu...

TESLA İŞÇİ ÇIKARDI 25 BİN DOLARA SATILACAK TESLA ARAÇ PROJESİ ERTELENDİ
Okunma Süresi: 2 dk


Reuters'ın bildirdiğine göre, Elon Musk başlangıçta 25.000 dolar değerinde bir elektrikli araç üretme planından, robotik taksi projelerine geçiş yapma kararı almıştı. Ancak daha sonra yapılan açıklamalarla bu bilginin yarısının yanlış olduğu düzeltilmiştir. Bununla birlikte, Electrek'e göre, Tesla'nın uygun fiyatlı elektrikli araç projesi askıya alındı ve bu durum büyük ölçekli işten çıkarmalarla ilişkilendiriliyor.

TESLA NV9 HAYAL OLDU

Geçen yılın sonunda, Tesla'nın NV9 kod adlı, 25.000 dolara mal olacak bir elektrikli araç üretimi planı 2024 için öncelikli hedefler arasındaydı. Tesla'nın Teksas'taki genel merkezi yakınındaki fabrikası bu yeni modelin üretimi için genişletilecekti. Ancak bu yılın ilk çeyreğinde, Musk'ın 8 Ağustos'ta tanıtılacak olan robot taksilere odaklanma kararıyla, projenin yönü değişti. Tesisin genişletilmesi, robot taksiler için gereken veri işleme merkezinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik planlar arasında yer alıyor.

NV9 projesinin dondurulması ve fonların kesilmesi, yakın zamanda işten çıkarılacak birçok çalışanın bu projede yer aldığını gösteriyor. Austin'deki veri merkezinin inşaatı ise planlanan takvime yetişememiş durumda, ancak Tesla'nın Ağustos sonuna kadar belirli bir aşamaya ulaşması bekleniyor.

Dün sona eren ticaret gününde Tesla hisseleri neredeyse %6 değer kaybetti. Ayrıca, şirketten ayrılanlar arasında, 2006'dan beri çeşitli kıdemli pozisyonlarda görev yapan Tahrik ve Enerji Mühendisliği Başkan Yardımcısı Andrew Baglino ve eski Obama danışmanı Rohan Patel bulunuyor. Baglino, sosyal medyada yaptığı açıklamada, şirketten ayrılma kararının zor olduğunu belirtti. Musk ise her iki eski çalışanına da şirkete yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu Belediye Başkanı Özcan Afrika'dan Gelen Gençler için Bazı Önlemler Alacak

Bolu Belediye Başkanı Özcan Afrika'dan Gelen Gençler için Bazı Önlemler Alacak