weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Uranüs Gezegeni Hiç Bu Kadar Güzel Görünmemişti

Uranüs Gezegeni Hiç Bu Kadar Güzel Görünmemişti

Uranüs Gezegeni Hiç Bu Kadar Güzel Görünmemişti
Okunma Süresi: 2 dk

Uranüs,uranüs özellikleri, üranus ün özellikleri, uranüs neyi temsil eder konulu haberimizle karşınızdayız. James Webb Uzay Teleskobu, evrenin derinliklerinden büyüleyici bir görüntüyü Dünya'ya yılbaşı hediyesi olarak sundu. Bu görüntü, Uranüs gezegeninin ve onun halkalarının daha önce hiç görülmemiş detaylarını içeriyor. Teleskop, bu yılın başlarında çekilen görüntünün ardından, uzaklardaki buz devi gezegenle ilgili pek çok gözlem gerçekleştirdi. Yayınlanan yeni görüntü, Uranüs'ün donuk iç ve dış halkalarının ayrıntılı bir görüntüsünü ve gezegenin bilinen 27 doğal uydusunun yarısından fazlasını gösteriyor.

Bu görüntüde, özellikle dikkat çeken Zeta halkası, gezegene en yakın olan son derece soluk ve dağınık bir halkadır. Görünür ışıkta oldukça özelliksiz görünen Uranüs, kızılötesi ışıkta fırtınaların parlak noktalar halinde görüldüğü bir gezegen olarak ortaya çıkıyor. Voyager 2'nin 1980'lerde yaptığı gözlemler Uranüs'ü akuamarin renginde pürüzsüz bir küre olarak gösterse de, James Webb Uzay Teleskobu'nun kızılötesi görüntüleri, gezegenin daha karmaşık yapısını gözler önüne seriyor.

Uranüs'ün kutup örtüsünün tamamı da bu görüntüde yer alıyor. Gezegenin kendi yörüngesinde yan dönmesi ve ekseni yörüngesine kıyasla 98 derecelik bir eğime sahip olması, bu ayrıntılı görüntülemeyi mümkün kılıyor. Bu eğim, milyarlarca yıl önce gerçekleşen devasa bir çarpışmanın sonucu olduğu düşünülüyor. 2028'de Uranüs gündönümüne yaklaşacak ve o zaman ekseni tam olarak Güneş'i gösteriyor olacak.

James Webb Uzay Teleskobu'nun bu çalışmaları, gezegen bilimciler için büyük önem taşıyor. Bu çalışmalar, Uranüs'ün karmaşık özelliklerine dair daha doğru bir resim oluşturulmasında temel bir rol oynayacak ve evrene bakış açımızı şekillendirecek. Bu büyüleyici görüntüler, uzayın derinliklerindeki gizemleri çözmek için yapılan çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Yine Çin İle Uğraşmaya Başladı

ABD Yine Çin İle Uğraşmaya Başladı