weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Xiaomi Açılış Ekranında Kalıyor Sıfırdan Format Atmak Çözüm Olabilir Mi?

Xiaomi Açılış Ekranında Kalıyor Sıfırdan Format Atmak Çözüm Olabilir Mi?

Xiaomi Açılış Ekranında Kalıyor Sıfırdan Format Atmak Çözüm Olabilir Mi?
Okunma Süresi: 4 dk

Xiaomi açılış ekranında kalıyor problemi kullanıcıların telefon deneyimini azaltan sorunlardan biridir. Böyle durumlarda sorunun nedenlerine bakmak gerekir. Çünkü bir telefon arızasının birden fazla nedeni olabilmektedir. Xiaomi telefonlarında karşılaşılan sorunlardan birisi de telefonun açılış ekranında donuyor olmasıdır.

Bu problemi yaşıyorsanız çeşitli çözüm önerilerinden yararlanabilirsiniz. Telefona format atmak da en çok araştırılan konulardandır. Ancak sorunun çözümü için deneyeceğiniz yolların mutlaka güvenli olması gerekir. Aksi halde cihazların ömrünü kısaltacak nitelikte başka sorunlara neden olabilirsiniz.

Xiaomi açılış ekranında kalıyor sorunu telefonun donması olarak da açıklanabilir. Bu problem birçok akıllı cihazda görülebilecek sorunlardandır. Sorunun nedeni eğer teknik detaylara dayanıyor ise böyle bir durumda telefonu çalıştırabilmek için teknik destek almanız gerekebilir. Bu sorunlar da genel olarak telefonun yazılımından ya da donanımından kaynaklanmaktadır.



Xiaomi Telefonlarda Açılış Ekranında Kalıyor Sorunun Çözümü

Xiaomi açılış ekranında kalıyor problemi önemli sorunlardan biridir. Bu sorunun çözümünde farklı yöntemler denemek mümkündür. Ancak deneyeceğiniz yöntemlerin mutlaka sorunu çözerken telefonun ömrünü kısaltmayacak yöntemler olmasına dikkat edilmelidir. Çözüm yolları arasında şunlar yer almaktadır:

  • Soft Reset (Yumuşak Sıfırlama)

Yumuşak sıfırlama diğer ismi ile Soft Reset işlemi ile telefonlardaki sorunların çözümü sağlanabilir. Eğer cihazlar açılış ekranlarında takılmış ise ilk olarak cihazı yeniden başlatmak gerekir. Bunun için de kullanıcıların güç düğmesine bir süre basılı tutması gerekir. Bu işlem sonrasında cihazın kapanmasını bekleyerek daha sonra yeniden açmayı deneyebilirsiniz.

  • Cache Temizleme İşlemi

Bu işlem de Xiaomi açılış ekranında kalıyor problemini çözmek için uygun bir yöntem olabilmektedir. Sorun zaman zaman cihazların önbellek dosyalarının birikmesi ile meydana gelebilir. Recovery modunu kullanarak cihazların önbellek kısımlarını temizlemeyi denemeniz mümkündür. Eğer ön bellek temizlemek istiyorsanız şu işlemleri yapabilirsiniz:

    • Öncelikle cihazı kapatma tuşuna basarak kapatmalısınız.

    • Daha sonra hem Güç hem de Ses Kısma düğmelerine basmalısınız.

    • Karşınıza Recovery Modunda Wipe Cache seçeneği çıkacaktır.

    • Bu seçeneği tıkladıktan sonra da Reboot System Now kısmını kullanarak cihazı yeniden başlatmanız mümkün olabilecektir.

Son derece basit bir işlem olsa da sorunu çözmede oldukça etkilidir.

  • Cihazı Fabrika Ayarlarına Çevirme

Cihazınız denemenize rağmen açılmamış ise böyle durumlarda fabrika ayarlarına çevirebilirsiniz. Ancak fabrika ayarlarına çevirmek bilgilerin telefondan tamamen silinmesine neden olabilir. Yazılımsal sorunların birçoğunu çözmenize yardımcı olacaktır. Fabrika ayarlarına çevirme işlemini yapmadan önce tüm veri ve bilgileri mutlaka yedekleme yapmanız gerekiyor. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini şu şekilde yapabilirsiniz:

  • İlk önce cihazı kapatmanız gerekiyor.
  • Bu işlemden sonra güç ve ses kapatma düğmelerine birlikte basmalısınız.
  • Güç ve ses kapatma tuşlarına birlikte basıldığında Recovery Moduna alınmış olur.
  • Daha sonra da Wipe Data/ Factory Reset seçeneklerine tıklanarak onaylanmalıdır.
  • İşlem sonrasında Reboot System Now seçenekleri tercih edilmelidir.

  • Donanım Sorunlarının Giderilmesi

Xiaomi açılış ekranında kalıyor sorunu yaşıyorsanız dikkat etmeniz gereken faktörler bulunur. Çünkü bu sorun tamamen teknik bilgi gerektirmektedir. Bu bilgiye sahip değilseniz sorunun çözülmesi için teknik servis hizmeti almanız önem taşır.



Xiaomi Açılış Ekranında Kalıyor Sorunun Nedenleri Neler?

Xiaomi açılış ekranında kalıyor probleminin çözümünde nedenler son derece önemlidir. Yazılım sorunları en önemli nedenlerden biridir. Güncellemede hatalar olabilir ya da kötü bir yazılım güncellemesi de bu soruna neden olabilmektedir.

Uygulamaların uyumsuzluğu ya da çakışması gibi sorunlar ile karşılaşılabilir. Bunların yanında Bootloop sorunu da yine açılış ekran sorunu meydana getirebilir. Yazılımsal bir sorundur. Veri bozulması cihazın belleğindeki önemli sistem dosyalarının bozulmasına neden olabilir.

Bunların yanında donanımda değişiklik yapmak da soruna neden olabilir. Bunların yanında aşırı ısınma da telefonların açılmasında sorun yaratabilecek konular arasında yer alır. Cihazın açılış ekranında takılması problemlerinin nedenlerini bilmek sorunları daha kolay çözmenizde önemli etkenlerdir.

Xiaomi Açılış Ekranında Kalıyor Sıfırdan Format Atmak Çözüm Olabilir Mi? Makalemizin sonuna geldik. Daha fazla Xiaomi makalesi için ve Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Transfer Arenasında Sürpriz Bir Adım Atıyor!

Beşiktaş Transfer Arenasında Sürpriz Bir Adım Atıyor!