weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Xiaomi Arayan Kişinin İsmini Söyleme Nereden Aktif Edilir?

Xiaomi Arayan Kişinin İsmini Söyleme Nereden Aktif Edilir?

Xiaomi Arayan Kişinin İsmini Söyleme Nereden Aktif Edilir?
Okunma Süresi: 4 dk

Xiaomi arayan kişinin ismini söyleme özelliği kullanıcılar açısından oldukça büyük bir avantajdır. Birçok kullanıcı telefonlarını nasıl kullanması gerektiğini bilmemektedir. Oysa günümüzde yeni üretilen ve tasarlanan akıllı cep telefonlarının birçok önemli özelliği bulunmaktadır. Tüm özelliklerinin nasıl kullanıldığını bildiğiniz takdirde telefonlarınızdan çok daha yüksek verim alabilirsiniz. Özellikle profesyonel iş yaşamındaki kişiler için bir telefonun genel özelliklerini bilmek büyük bir önem taşımaktadır.

Telefonlarınızın oldukça uygun standartlarda kullanılabilmesi için kullanım kılavuzunda belirtilen özelliklerini de incelemeniz oldukça önemlidir. Kolay ve hızlı şekilde telefonlarınızı kullanmak aynı zamanda cihazlarınızla işlem yapabilmek için belirli standartları dikkate almanız gerekir. Telefon kullanıcılarının en büyük hatası kullanım kılavuzunu incelemeden standart bir kullanım amacıyla hareket etmektir.

Böyle durumlarda sadece arama yapmak karşı taraftan arama almak ya da mesaj göndermek gibi klasik işlemler dışında farklı işlemleri araştırmamaktadır. Ancak cep telefonlarında birçok önemli özellikten bahsetmek mümkündür. Bunlardan birisi de arayan kişinin isminin telefon tarafından söylenmesidir. Xiaomi arayan kişinin ismini söyleme oldukça önemli kolaylıklardan biridir. Telefona bakmadığınız anda telefon çalarken arayan kişinin isminin söylenmesi telefona cevap verip vermeme konusunda size erken seçme şansı sunar.



Xiaomi Telefonlarda Arayan Kişinin İsmini Söyleme Özelliğinin Avantajları

Xiaomi arayan kişinin ismini söyleme özelliği telefonların en önemli özelliklerinden biridir. Özellikle profesyonel kullanıcılar bu tarz özelliklere dikkat ederek telefon alımı yapmaktadır. Kısa sürede ve kolaylıkla telefonlarınızı oldukça iyi standartlarda kullanmanıza imkân tanıyan birçok özellikten bahsetmek mümkündür. Özellikle bir telefonun arayan kişinin ismini söylemesinin türlü avantajlarından bahsetmek mümkündür. Bu avantajları şu şekilde sıralamak mümkün olabilir:

  • Bu özellik sayesinde arayan kişiyi daha hızlı ve kolay şekilde tanıma imkanı bulabilirsiniz. Bu da yanıt verme süresinde size avantaj sağlar.
  • Hem gizlilik hem de güvenlik açısından kimin aradığını duymak arama cevaplamadan önce avantajdır. Çünkü kimin aradığını daha kolay öğrenebilirsiniz.
  • Kullanımı kolay bir özelliktir. Özellikle araba kullanma süresinde birisi aradığında isim olarak size iletilmesi dikkatinizin dağılmasını önler.
  • Daha kişisel bir telefon kullanma deneyimi açısından avantaj olduğu söylenebilir.
  • Zaman ve enerji bakımından önemli bir tasarruf sağlar. İsme dayalı olarak çağrı tanıma kullanıcıların arayanları daha verimli bir şekilde yönetmesine imkan yaratır.
  • Engelleme ve filtreleme işlemlerini daha rahat şekilde yapabilirsiniz.
  • Görme engeli olan kullanıcılar açısından büyük bir kolaylıktır.

Özellikle telefona erişiminizin olmadığı bir anda telefonunuz çaldığı takdirde Kimin aradığını daha kolay bilebilirsiniz. Böylelikle arayan kişiye acil olarak yanıt verip vermemeniz gerektiğini de düşünme imkânınız olabilir. Telefona gitmeden arayan kişinin kim olduğunu öğrenme şansını sizlere sunar.



Xiaomi Telefonlarında Arayan Kişinin İsmini Söyleme Özelliği Nereden Aktif Edilir?

Xiaomi arayan kişinin ismini söyleme özelliğini aktif etmek için belirli işlem adımlarını gerçekleştirmeniz gerekir. Bu işlem genel olarak telefonun ayarlar kısmından yapılır. Eğer telefonunuzda arayan kişilerin ismini söyleme özelliğinin aktif hale getirilmesini istiyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz:

  • İlk olarak telefon ayarlarına gitmeniz gerekiyor. Uygulama çekmecesinde işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sonrasında ekstra ayarlar ya da gelişmiş ayarlar kısmına girmelisiniz.
  • Bir sonraki adımda ise yapay zekâ ve ses ayarları seçeneğini bulmanız gerekiyor. Bu kısımda aynı zamanda diğer tüm ses ayarlarını da bulabilme imkânınız bulunmaktadır.
  • Arama duyuru ayarlarına da gitmeniz büyük bir önem taşıyor. Arama duyuru ya da arama bildirimi gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.
  • Buradan arama duyuru kısmını bulduğunuzda etkin hale getirin.
  • En son olarak da ayarları değiştirdiğinizi onaylayın. Kaydet ve onay işlemlerinden sonra telefonda arayan kişilerin isimleri sesli olarak sizlere iletilecektir.

Hem kolay hem de hızlı şekilde işlem adımlarını takip ederek özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Ancak bu özelliği aktif hale getirdiğiniz takdirde durumu birtakım dezavantajları olduğunu da bilmeniz gerekir. Ev ya da ofis ortamında telefonunuz çaldığı anda arayan kişinin ismini sizlere iletilmesi önemli bir avantajı olsa da bu durum dışarıda ya da kalabalık içerisinde meydana geldiğinde bir takım istenmeyen durumlar yaratabilir. Öncelikle sizi kimin aradığını bulunduğunuz ortamda herkesin duyacağını bilmeniz gerekir. Aynı zamanda kişi güvenliği açısından da isim belirlerken belli standartlara dikkat etmeniz gerekir.

Xiaomi Kulaklık Alanını Kapatmayın Uyarısı Nasıl Kapatılır? Makalemizin sonuna geldik. Daha fazla Xiaomi makalesi için ve  Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İkinci el otomobil fiyatları düştü

İkinci el otomobil fiyatları düştü