weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Xiaomi Güvenli Mod Nasıl Kapatılır? SafeMod Devre Dışı Bırakmak

Xiaomi Güvenli Mod Nasıl Kapatılır? SafeMod Devre Dışı Bırakmak

Xiaomi Güvenli Mod Nasıl Kapatılır? SafeMod Devre Dışı Bırakmak
Okunma Süresi: 3 dk

Xiaomi güvenli mod nasıl kapatılır sorusu kullanıcılar açısından büyük bir önem taşımaktadır. Güvenli mod akıllı telefonlarda yalnızca temel uygulama ya da işlevlerle çalışmasına imkan tanıyan moda geçmeye imkan tanır. Böyle durumlarda cihazın güvenli modda çalışması kullanıcılar için diğer kullanım detayları açısından zorluk yaratabilir. Bundan dolayı güvenli modda çalışan telefonların bu moddan çıkarılması gerekir. Kullanıcılar da güvenli modun nasıl kapatıldığını merak etmektedir.

Ancak Xiaomi güvenli mod nasıl kapatılır sorusuna yanıt vermeden önce mutlaka dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar bulunur. Öncelikle güvenli modun neden kullanıldığı ve bu moddan çıkıldığında telefonun risk altında kalıp kalmaması gibi durumlara dikkat etmek önemlidir. Xiaomi cihazlarda güvenli moddan çıkmak konusunda belirli adımları gerçekleştirmek gerekir.



Xiaomi Telefonlarda Güvenli Moddan Nasıl Çıkılır?

Xiaomi güvenli mod nasıl kapatılır sorusuna yanıt vermek gerekir ise işlemi yapabilmek için cihazınızda birtakım işlemler gerçekleştirmeniz gerekiyor. Basit birkaç işlem ile birlikte kolayca güvenli moddan çıkma imkânı bulabilirsiniz. Xiaomi güvenli mod nasıl kapatılır sorusunun yanıt da şu şekildedir:

  • Öncelikle cihazı yeniden başlatmanız gerekiyor. Birçok durumda güvenli moddan çıkabilmek için cihazı kapatmak kolay bir yöntemdir.
  • Bir diğer işlemde ise bildirim panelini açmanız gerekir. Cihazı açtıktan sonra ekranın üst kısmında yer alan aşağı doğru kaydırıldığında bildirim paneli açılır.
  • Daha sonra ise Ayarlar sekmesine tıklamanız gerekiyor.
  • Bu kısımda da Telefon Hakkında kısmına giriş yapmanız gerekiyor.
  • Güvenli mod kısmını buradan devre dışı bırakabilirsiniz. Bu seçeneği bularak üzerine tıklamanız yeterli olmaktadır.

Daha sonra ise cihazı yeniden başlatmanız gereklidir. Güvenli mod devre dışı kaldıktan sonra cihazı tekrar başlatın ve bu süreden sonra cihaz normal modunda çalışmaya devam edecektir. Bu adımları takip etmenize rağmen güvenli modu kapatamamışsanız bu durumda cihazda teknik bir sorun olabilir. Bu sorunu halletmek için de teknik servis ile iletişime geçmeniz gerekebilir.



Xiaomi Güvenli Mod Nedir Ne İşe Yarar?

Xiaomi telefon kullanıcıları da diğer tüm akıllı cihaz kullanıcıları gibi telefonlarında güvenli mod kavramı ile karşılaşırlar. Böyle durumlarda mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi bu modun ne işe yaradığı ve hangi durumlarda kullanılması gerektiğidir. Güvenli mod yalnızca temel sistemdeki uygulamalara ulaşmayı sağlayan bir moddur. Bu mod telefonlardaki olası tüm sorunları tanımlamak aynı zamanda da kötü amaçlı olan yazılımları tespit etmek için kullanılmaktadır. En temel işlevleri hakkında da şunları söylemek mümkün olabilir:

  • Sorunları tanımlamak en temel işlevlerinden biridir. Cihazınızda eğer anormal davranışlar görülüyor ise güvenli mod bu sorunları tanımlamak için tercih edilir.
  • Kötü amaçlı yazılım tespiti de yine güvenli mod konusunda önemlidir. Virüsleri tespit etmek ve kötü amaçlı yazılımları bertaraf etmek için önemlidir.
  • Temel işlevlerin yerine getirilmesi için de güvenli mod kullanılmaktadır.
  • Üçüncü taraf uygulamalar ile çatışma olması halinde bu çatışmaların tespit edilerek sorunun çözülmesi için güvenli moda alınması sağlanır.

Bu işlevleri nedeniyle telefonlarda güvenli mod oldukça büyük bir önem taşır. Cihazın stabilitesini ve güvenilirliğini sağlamak açısından son derece önemli bir moddur. Bu modu kullanmak sorunların daha kolay tespit edilmesini sağlar. Sonrasında yine güvenli moddan çıkarak telefonu normal stabilitesinde kullanmak mümkün olur.

Xiaomi Güvenli Mod Nasıl Kapatılır? SafeMod Devre Dışı Bırakmak Makalemizin sonuna geldik. Daha fazla Xiaomi makalesi için ve Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Bankası'ndan Son 3 Gün Uyarısı: Karşılıksız 1000 TL Bankart Lira Ödemesi Başladı!

Ziraat Bankası'ndan Son 3 Gün Uyarısı: Karşılıksız 1000 TL Bankart Lira Ödemesi Başladı!