weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Xiaomi MSA Sürekli Duruyor Ne Demek Ve Ne Anlama Geliyor?

Xiaomi MSA Sürekli Duruyor Ne Demek Ve Ne Anlama Geliyor?

Xiaomi MSA Sürekli Duruyor Ne Demek Ve Ne Anlama Geliyor?
Okunma Süresi: 3 dk

Xiaomi MSA sürekli duruyor hatası Xiaomi cep telefonu kullanıcıları tarafından sürekli merak ediliyor. Cihazın kullanılmasına izin vermeyen hata çözülmediği takdirde sorunsuz şekilde arama yapmak ve uygulamalara giriş yapmak mümkün olmuyor. Xiaomi MSA hatasının ne olduğunu ve neden meydana geldiğini öğrendikten sonra çözüm adımlarını izleyerek kısa sürede problemi ortadan kaldırabilir ve cihazı sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz.

Xiaomi MSA Nedir?

Xiaomi cep telefonlarında bulunan MSA, cihaz içerisinde bulunan sistem içi reklam hizmeti olarak tanımlanır. Bir diğer adı ile MSA, MIUI System ADS adı ile de bilinir. MSA, tercih halinde kullanıcılar tarafından pasif hale getirilebilir. MSA hizmeti kapalı iken de cihaz kullanılmaya devam edilebilecektir. Xiaomi MSA hatası sıklıkla Xiaomi cep telefonlarının Redmi Note 9 modellerinde görülür.

MSA hatası pasifken de bazı durumlarda ekranda hata ile karşılaşmak söz konusu olabilir. Bu hata Google sistemi tarafından kabul edilmiş ve doğrulanmıştır. Google uygulamalarını tümüyle açmayı reddeden hata düzeltilmedikçe cihazda birçok uygulama hatalı çalışacak ya da hiç çalışmayacaktır. Cihazlara gelecek yeni bir sistem güncellemesinin sorunu tamamı ile ortadan kaldıracağı düşünülmektedir.

Xiaomi MSA Hatası Neden Meydana Gelir?

Xiaomi MSA sürekli duruyor hatası bazı durumlarda kullanıcıların karşılarına çıkar. Bu hata meydana geldiğinde ise kullanıcılar Google bağlantısı olan hiçbir uygulamayı açamaz. Cihazda Google kullanımı gerektiren hiçbir işlem yapılamaz. Özellikle oyunlara giriş yapmakta sorun yaşayan kullanıcılar daha birçok uygulamaya erişimde ciddi problemler ile karşılaşır.

Xiaomi MSA sürekli duruyor hatasının görülmesinin temel nedeni Google kaynaklıdır. Bu sorun meydana geldiğinde kullanıcılar cihazlarında birtakım düzenleme ve ayar değiştirme yaparak problemin çözülmesini sağlayabilir. Problemin çözülmediği durumlarda cihazı farklı bir cihaz ile değiştirmek gerekebilir.

Xiaomi MSA Durduruldu Hatasının Çözümü Nedir?

Xiaomi MSA sürekli duruyor hatası meydana geldiğinde kullanıcılar cihazlarında herhangi bir güncelleme bulunup bulunmadığını kontrol etmelidir. Eğer cihazda bulunan herhangi bir Google uygulamasında bekleyen bir güncelleme varsa bu durum MSA hatası görülmesine neden olabilir. Bu konuda şirket teknik çalışmalarını sürdürmekte ve cihazlara genel bir güncelleme gelmesi için uğraşmaktadır.

Xiaomi MSA Durduruldu Sorununa Alternatif Çözümler

Xiaomi MSA sürekli duruyor hatasına alternatif çözüm önerisi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Cep telefonunuzun “Play Store” uygulamasını açın.
  • Uygulama arama ekranına ulaşın.
  • Uygulamanın arama ekranına “Android System Web Wiew” yazın.
  • Arama sonuçlarında görünen uygulamayı seçin.
  • “Yükle” butonuna basarak uygulamanın cihazınıza indirilmesini sağlayın.
  • Uygulamayı çalıştırın.

Uygulamanın çalışması ile cihazda herhangi bir ciddi problem yoksa Xiaomi MSA sürekli duruyor hatası ortadan kalkacaktır. Sorunun devam etmesi halinde bir diğer alternatif çözüm yolu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Cihazınızdan “Ayarlar” klasörünü açın.
  • Açılan ekranda yer alan “Şifreler ve Güvenlik”” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan yeni ekranda bulunan “Yetkilendirme ve Geri Alma” seçimini yapın.
  • Son olarak ekranda yer alan MSA’ya tıklanır ve güncel olan durum diğer seçenek ile değiştirilir.

Adımlar sorunsuz şekilde uygulandığında sorunun düzelmesi muhtemeldir. Hala sorun devam ediyorsa cihazı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Sorunun yine çözülmemesi halinde teknik destek almayı talep edebilir veya cihazınızı yenisi ile değiştirebilirsiniz.

Xiaomi MSA sürekli duruyor hatası Xiaomi cihazlarda genelde Google Play Store ve Gmail gibi uygulamaların kullanımı esnasında ekrana gelir. Diğer uygulamalar normal çalıştığı halde sadece Google uygulamalarını kullanmada sorun yaşıyorsanız uygulamada bulunan bütün uygulamaların güncellemelerini iptal ederek de sorunun giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Xiaomi MSA Sürekli Duruyor Ne Demek Ve Ne Anlama Geliyor? Makalemizin sonuna geldik. Daha fazla Xiaomi makalesi için ve  Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmit Körfezi, kürekçilerin nefes kesen mücadelelerine sahne oldu

İzmit Körfezi, kürekçilerin nefes kesen mücadelelerine sahne oldu