weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Xioami Arama Yaparken Ekran Kararıyor Sensör Hatası Çözümü 2023

Xioami Arama Yaparken Ekran Kararıyor Sensör Hatası Çözümü 2023

Xioami Arama Yaparken Ekran Kararıyor Sensör Hatası Çözümü 2023
Okunma Süresi: 2 dk

Xioami arama yaparken ekran kararıyor sorunu genel olarak yazılım hatalarından kaynaklanmaktadır. Ancak sorunun başka nedenleri de olabilmektedir. Bu hatayı gidermek için çözüm yollarını denerken çok daha titizlikle hareket etmek gerekiyor. Aksi halde cihaza farklı açılardan zarar verme durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Böyle durumlarda teknik bir ekipten hizmet almak çok daha önemlidir.

Cihazınızın arama yaparken ekran kapanma sorunlarında çözüm yolları uzmanlar tarafından paylaşılmış olsa da profesyonel bakım ve tamir her zaman önemlidir. Cihazın sorununu çözmek için de sorunun nereden kaynaklandığını bilmek büyük bir önem taşıyor. Xioami arama yaparken ekran kararıyor problemi basit bir donanım hatasından kaynaklanabileceği daha büyük bir sorundan da kaynaklı olarak ortaya çıkabilir.



Xioami Arama Sırasında Ekran Kararma Nedenleri

Xioami arama yaparken ekran kararıyor sorunu yaşıyorsanız bu sorun birtakım nedenlere dayalı olarak ortaya çıkar. En önemli nedenleri arasında ise şunları saymak mümkün olabilmektedir:

  • Kılıf ve Ekran Koruyucudan Kaynaklı

Eğer telefonda kapanma durumu var ise nedenlerinden birisi kılıf ya da ekran koruyucu olabilmektedir. Telefonun kılıf ya da ekran koruyucu özelliklerine bakarak bu sorunu gidermek mümkün olur.

  • Yazılımdan Kaynaklı

Yazılımdan kaynaklı olarak da bu sorun yaşanabilir. Telefonun işletim sistemi ve uygulamalarını güncellediğinizde bu tarz sorunlarla karşılaşmanız normaldir.

  • Proximity Sensöründen Kaynaklı

Bu sorunlar yanında telefonun üst kısmında yer alan ekranı karartan bir yakınlık sensörü bulunmaktadır. Bu sensör temiz olmadığında telefonunuz kapatılabilir. Eğer sensör üzerinde bir engel bulunuyor ise ekranın yanlışlıkla kararması gibi bir durum olabilir.

  • Ses Kontrol Kaynaklı

Bunların yanında arama sırasında ekran kararmasını önlemek için ses düğmelerine basılması gerekir. Bu durumda ses düğmesine basarak sorunun giderilip giderilmediği kontrol edilebilir.

  • Uygulama Kaynaklı

Bunun yanında bazı üçüncü parti arama uygulamaları ya da çağrı kayıt uygulamaları da ekranların kararmasına neden olan durumlardan biridir. Böyle durumlarda uygulamaları devre dışı bırakarak sorunu çözebilirsiniz.



Xiaomi Telefonlarında Kapanma Sorun Çözümü

Xiaomi telefonlarında kapanma sorunu bulunuyor ise bu durumda birtakım çözüm yolları denenebilir. Bu çözüm yolları arasında şunlar yer almaktadır:

  • Uygulamaları gözden geçirerek fazlalıkları kapatmak
  • Fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak
  • Ekran ve kılıf kaynaklı sorunları çözmek
  • Yazılımı güncellemek
  • Enerji tasarrufu ayarlarından yararlanmak
  • Ses kontrollerini gerçekleştirmek

Gibi birçok durumu göz önünde bulundurmak gerekir. Sorunları kısa süre içerisinde çözebilmek için de tam olarak nedenleri bilmek gerekir.

Xioami Arama Yaparken Ekran Kararıyor Sensör Hatası Çözümü 2023 Makalemizin sonuna geldik. Daha fazla Xiaomi makalesi için ve Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reeder Telefon Ses Sorunu Nasıl Çözülür?

Reeder Telefon Ses Sorunu Nasıl Çözülür?