weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Youtube Bedava Video İzlettirmemeye Yeminli...

Youtube Bedava Video İzlettirmemeye Yeminli...

YouTube Reklam Engelleyicilere Karşı Sertleşti: Videolar Sona geri sarılıyor...

Youtube Bedava Video İzlettirmemeye Yeminli...
Okunma Süresi: 2 dk


Merhaba  Kocaelihaberdar teknoloji meraklıları! Bugün sizlere, YouTube’un reklam engelleyici kullanıcılarına karşı aldığı yeni önlemlerden bahsedeceğiz. Evet, yanlış duymadınız. Artık reklam engelleyici kullanıyorsanız, YouTube videoları sihirli bir şekilde en sona atlıyor!

Geçtiğimiz yıl, YouTube kullanıcılarına “Reklam engelleyiciyi kapatın!” şeklinde nazikçe rica eden bir mesaj gösteriyordu. Bu uyarıya kulak asmayan kullanıcıların video izlemesi engelleniyordu. Peki, ne oldu? Bazıları pes etti, bazıları ise gizli saklı yeni yollar keşfetti. Tabii YouTube’un da eli armut toplamadı; yeni bir hamleyle karşımızda.

Videolar Nasıl En Sona Gidiyor?


Bu hafta, pek çok kullanıcı bir şok yaşadı. Videolar, oynatılmaya başladıktan birkaç saniye sonra kendilerini birdenbire son karede buluyordu. Reklam engelleyiciyi kapatınca ise her şey güllük gülistanlık, video mis gibi akıyor. Videoyu tekrar oynatmaya çalışınca da aynı sorun devam ediyor. Hatta bazı durumlarda video yüklenirken sabrınızın sınırlarını zorluyor.

Peki bu ne anlama geliyor? YouTube’un, reklam engelleyicileri caydırmak için yeni bir numara çektiğini düşünebiliriz. Ancak resmi ağızlardan henüz bir doğrulama gelmedi.

"AdBlock Mu, YouTube mi?" Sorunsalı


Belki de sorun reklam engelleyicide! Bu yılın başlarında AdBlock’un hatası nedeniyle YouTube videoları ağır çekimle yüklendi, bilgisayarlar kasıldı. O zamanlar da herkes YouTube’u suçladı ama suçlu meğersem AdBlock’muş.

Şimdi yine benzer bir durum var gibi görünüyor. AdBlock kullanıcıları, videoları oynatmakta en çok sıkıntı çekenler arasında.

YouTube Premium’a Abone Olun Ya da Crome Dışında Tarayıcı Kullanın


Bu durumda ne yapacağız? Cevap basit: Reklam izlemek istemiyorsanız YouTube Premium’a abone olun. Ya da eski usul televizyon izleyin, ne de olsa reklamları atlayamıyorsunuz ama en azından videonun sonuna atlamıyor.

Sevgili okurlar, teknolojinin hızına yetişmek zor ama biz buradayız, her adımı sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Reklam engelleyicilerle ilgili yeni gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip etmeyi unutmayın!

Yotube reklam izlemek istemiyorsanız, ki biliyoruz istemiyor olabilirsiniz, bu durumda Brave, Opera gibi tarayıcıları kullanın ve reklam derdinden kurtulun. Tabi ayarlamaları da yapmalısınız mesela tüm reklamları otomaitk engelle gibi ayarları var. 

Sonraki Adım Ne?
YouTube’un bu hamlesine karşı kullanıcılar ne yapacak, nasıl yeni yollar bulacak? Sizce YouTube bu savaşı kazanabilecek mi? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Teknolojiyle kalın, reklamsız günler dileriz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kreatinin Nedir? Yüksekliği ve Düşüklüğü Üzerine Bilmeniz Gerekenler

Kreatinin Nedir? Yüksekliği ve Düşüklüğü Üzerine Bilmeniz Gerekenler