weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Zeekr Çinli Elektrikli Araba Hisseleri Artmaya Devam Ediyor...

Zeekr Çinli Elektrikli Araba Hisseleri Artmaya Devam Ediyor...

Zeekr Markasının Amerikan Piyasasında İlk Adımları ve Hisse Senetlerindeki Büyük Artış...

Zeekr Çinli Elektrikli Araba Hisseleri Artmaya Devam Ediyor...
Okunma Süresi: 2 dk


Geçtiğimiz hafta içerisinde, Çin’in premium elektrikli otomobil üreticisi Zeekr, Geely Holding Grubu bünyesinde, hisselerini New York borsasında başarıyla 21 dolar fiyatla listeledi. İlk işlem gününün sonunda, hisseler %35'lik bir artışla 28,26 dolara ulaştı.
Zeekr, geçtiğimiz yıl sağladığı finansmanla şirket değerini 13 milyar dolara çıkarmıştı fakat bu IPO, şirketin piyasa değerini 6,8 milyar dolar olarak belirledi.


Elektrikli araç üreticileri genel olarak zor bir dönemden geçmekte. Örneğin, Tesla'nın hisseleri yıl başından bu yana %30 değer kaybederken, Rivian ve Lucid Group gibi diğer firmalar da büyük değer kayıpları yaşadı.
Bu IPO, Zeekr'in toplamda 441 milyon dolarlık bir gelir elde etmesine olanak tanıdı, bu da önceden belirlenen 17,5 milyon hisse yerine 21 milyon hisse satışı yapılmasını sağladı.
ABD pazarına girişi sırasında, ABD'nin Çin'den ithal edilen elektrikli araçlar üzerindeki gümrük vergilerini %100'e çıkarma planları da gündeme geldi.
Zeekr, 2021 yılında kurulmuş olmasına rağmen kısa sürede pazarda önemli bir yer edindi ve şu ana kadar 200.000'den fazla araç satışı gerçekleştirdi. Bu yılın ilk dört ayında 49,148 elektrikli araç satışıyla, Nio ve XPeng gibi rakiplerini geride bıraktı.
Zeekr henüz kâra geçmiş değil, ancak bu yıl içerisinde Hong Kong muhasebe standartlarına göre kâr elde etmeyi hedefliyor.


 Elektrikli Araç Pazarında Yeni Bir Soluk: Zeekr


Zeekr, kuruluşundan kısa bir süre sonra elektrikli araç pazarında dikkat çekici bir büyüme sergiledi. Çin'in iç pazarda sağlam bir konuma sahip olan bu yeni oyuncu, küresel pazarda da yerini almaya başladı. İlk büyük adımını Amerikan borsasında attığı ve orada da başarılı bir giriş yaptığı bu süreç, şirketin gelecekteki global stratejileri için de önemli ipuçları veriyor.

Zeekr'in Amerikan borsasında yaptığı başarılı IPO, hem şirketin hem de genel olarak elektrikli araç sektörünün mevcut ekonomik koşullar altında nasıl bir performans sergileyebileceğini göstermesi açısından önemli bir gösterge olarak değerlendirilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
20 Yıldır Görülen En Güçlü Manyetik Fırtına Dünya'yı Vurdu

20 Yıldır Görülen En Güçlü Manyetik Fırtına Dünya'yı Vurdu