weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Videolar Asayiş Körfez'de Arı Kovanlarına Saldırı... 100 Bin TL Zarar

Körfez'de Arı Kovanlarına Saldırı... 100 Bin TL Zarar

Kocaeli Körfez’de arıcılık yapan Ramazan Ergin’in arı kovanları kimliği belirsiz kişilerce parçalandı, 100 bin TL’lik zararı var! Bu saldırının ardındaki nedenler ve detaylar için okumaya devam edin.

Okunma Süresi: 2 dk

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Ramazan Ergin’e ait arı kovanları parçalandı ve arıları telef oldu. Yaklaşık 100 bin TL zarar eden Ergin, jandarmaya şikayette bulundu...

ARICILIK İZNİ ALMIŞTI

Derince’de ikamet eden Ramazan Ergin, geçtiğimiz yıl arıcılık yapmak için Körfez Orman İşletme Şefliği’ne başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edilen Ergin, Körfez Sipahiler köyünde arıcılık yapmaya başladı. Bir yıldır burada arıcılık yapan Ergin, 24 kovanından 12’sinin parçalandığını ve arılarının telef olduğunu fark etti.

JANDARMAYA ŞİKAYET ETTİ

Zararının yaklaşık 100 bin TL olduğunu belirten Ergin, jandarma ekiplerine şikayette bulundu. Ergin ifadesinde, "Arı kovanlarımı kontrol için gittiğimde, kovanlara giden yolda geniş bir kanal açıldığını ve geçişin engellendiğini gördüm. Aracımı bırakarak zor bela kovanlarıma ulaştım. Kovanlarıma ve arılarıma bilerek zarar verilmiş ve toplamda 100 bin TL zararım oluşmuştur," dedi. Ramazan Ergin, orman muhafaza memuru, kepçe operatörü ve bölgedeki iki hayvan sahibinden şikayetçi oldu.

"HAYVAN SAHİPLERİ BENİ İSTEMİYOR"

8 arı kovanı ile başladığını ve bir yıl içinde bu sayıyı 24’e yükselttiğini anlatan Ergin, "Arılarımın burada olmasını ve üretim yapmamı çevredeki hayvancılar istemedi. Ben hayvanların yeşilliği yemesine müdahale etmedim. Bu yüzden hayvan sahipleri de beni istemiyor. Burası merkezden çok uzakta bir alan. Hayvanların zarar vermesini istemedim. Köylülerin saldığı hayvanlar arılarıma zarar veriyor," dedi.

KOVANLARINA ULAŞAMIYOR

Arıcılık yaptığı bölgedeki yolun iş makineleri tarafından bozulduğunu belirten Ergin, aracı ile kalan kovanlarına ulaşamadığını ve bu nedenle kovanlarını götüremediğini söyledi. Ergin, yetkililerden yardım bekliyor.

Bu olay, arıcılık faaliyetlerinin korunması ve çiftçiler arasındaki işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Ramazan Ergin’in yaşadığı zarar ve mağduriyetin bir an önce giderilmesi için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

 
 
 
 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'de Yılan Paniği

Kocaeli'de Yılan Paniği