weather
21°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Ağrı’da Emekli Polis ve Abisinin Hobi Olarak Başladığı Arıcılıkta 7 Ton Bal Üretildi

Ağrı’da Emekli Polis ve Abisinin Hobi Olarak Başladığı Arıcılıkta 7 Ton Bal Üretildi

Her yıl Ordu’dan Ağrı’ya düzenli olarak gelerek arıcılıkla uğraşan emekli polis memuru Mahmut Dilmen ve emekli belediye çalışanı abisi Mustafa Dilmen, bu sezon yaklaşık 7 ton bal üretimi gerçekleştirdi.

Okunma Süresi: 3 dk

Her yıl Ordu’dan Ağrı’ya düzenli olarak gelerek arıcılıkla uğraşan emekli polis memuru Mahmut Dilmen ve emekli belediye çalışanı abisi Mustafa Dilmen, bu sezon yaklaşık 7 ton bal üretimi gerçekleştirdi. Aile mesleği olan arıcılığı sürdüren Dilmen kardeşler, Mayıs ayının başında Ağrı’nın Yukarı Yoldüzü köyüne gelerek, dört ay boyunca bal üretimi yapıyor.

Arıcılıkta Başarı Öyküsü

Mahmut Dilmen, emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı arıcılığı, aile geleneğini devam ettirme amacıyla büyüttüğünü belirtti. Kardeşi Mustafa Dilmen ile birlikte her yıl Mayıs ayında Ağrı’ya geldiklerini ifade eden Dilmen, "Bu yıl da Mayıs’ın ortasında Yukarı Yoldüzü köyüne gelerek 4 ay boyunca burada çalıştık. İlk başladığımızda sadece 5 arımız vardı, şimdi ise 250 arıya ulaştık. Kardeşimle birlikte toplamda 7 ton bal üretmeyi başardık," dedi.

Bu yılki yağışların, arıcılığı olumsuz etkilediğini belirten Dilmen, "Ağrı’da bu sene çok fazla yağmur yağdı. Yağmurun fazla olması, arılarımızın bal üretimini zorlaştırdı. Ancak buna rağmen verimden memnunuz. Bal satışlarında bazı sıkıntılar yaşamış olsak da kaliteli bir sezon geçirdik," şeklinde konuştu.

Zorlu Bir Meslek: Arıcılık

Mahmut Dilmen, arıcılığın göründüğünden daha zor bir meslek olduğunu vurgularken, "Arılar, canlı bir varlık oldukları için onlarla çalışmak bazen çok zorlayıcı olabiliyor. Onların dilini anlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir çaba sarf etmek gerekiyor. Ancak tüm zorluklara rağmen bu işi severek yapıyoruz," dedi. Sezonun sonunda arılarını hazırlayarak araç kiralayacaklarını ve Eylül sonunda Ordu’ya geri döneceklerini belirten Dilmen, "Eğer her şey yolunda giderse, önümüzdeki yıl tekrar buraya gelerek arıcılığa devam edeceğiz," dedi.

Aromasıyla Bu Yılın Balı Daha İyi

Mustafa Dilmen de arıcılığı baba mesleği olarak sürdürmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. “Kardeşimle birlikte baba mesleğimizi devam ettiriyoruz. Mayıs ayının ilk haftasında Yukarı Yoldüzü köyüne geliyoruz ve dört ay boyunca burada arılarımızla ilgileniyoruz. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Eylül sonunda Ordu’ya dönerek arılarımızı memlekete götüreceğiz,” dedi.

Bu sezon balın kalitesinin oldukça iyi olduğunu belirten Mustafa Dilmen, “Bu yıl ürettiğimiz balın aroması geçen yıla göre çok daha güzel. Ancak bal fiyatları ne yazık ki düşük kaldı. Üretim açısından güzel bir sezon geçirdik, fakat satışlarda aynı başarıyı yakalayamadık,” şeklinde konuştu.

Gelecek Yıl da Devam

Dilmen kardeşler, baba mesleği olan arıcılığı sürdürmekten gurur duyduklarını ve her yıl Ağrı’ya gelerek bu işi yapmaya devam edeceklerini dile getirdiler. Arıların bakımını tamamlayarak sezonu sonlandıran kardeşler, gelecek yıl da aynı coğrafyada, aynı azimle üretim yapmayı planladıklarını belirttiler.

ariciliga-hobi-olarak-baslayan-emekli-polis-memuru-ve-abisi-7-ton-bal-uretti

ariciliga-hobi-olarak-baslayan-emekli-polis-memuru-ve-abisi-7-ton-bal-uretti

ariciliga-hobi-olarak-baslayan-emekli-polis-memuru-ve-abisi-7-ton-bal-uretti

ariciliga-hobi-olarak-baslayan-emekli-polis-memuru-ve-abisi-7-ton-bal-uretti

ariciliga-hobi-olarak-baslayan-emekli-polis-memuru-ve-abisi-7-ton-bal-uretti

HABER KAYNAĞI  İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serbest Piyasada Döviz Kurları 11 Eylül 2024

Serbest Piyasada Döviz Kurları 11 Eylül 2024