weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Alerji Belirtileri

Alerji Belirtileri

Alerji Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Alerji belirtileri merak konusu oluyor. Çeşitli durumlarda ve her yaştan insanda görülen alerji, yaşam kalitesini düşürebilir. Vücutta yer alan antikorların başkaları için zararlı olan maddelere karşı savaş açmaları ve reaksiyon oluşturmaları halidir. Bu bileşenler solunum yolu ile alınan maddeler, besinler, toz, polen, akar ve hayvan türleri olabilmektedir. Genellikle genetik olduğu düşünülen alerji, çevresel faktörler sebebi ile de oluşabilmektedir. Sigara ve çevre kirliliği ise bu hastalığın başlıca sebebi olur.

 

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Alerji belirtileri konusuna geçmeden evvel bu hastalığın çeşitlerinden bahsedelim. Alerjiler temelde bahar alerjisi ve polen alerjisi biçiminde ikiye ayrılmaktadır. Bahar ile beraber tabiat canlanıyor ve polenler meydana geliyor. Polenler ise duyarlı bireyler için alerjen etki yaratıyor. Polen alerjisi astım, göz alerjisi ve alerjik rinit şeklinde kendini gösteriyor. Bu rahatsızlığın bulguları baharın gelmesi ile birlikte daha da artış gösterir. Nefes darlığı, hırıltı, öksürük, kaşıntı, burun tıkanıklığı ve gözlerde yaşarma gibi alerji belirtileri öne çıkar. Hastalığın tedavisi ise antihistaminikler, solunum yolu ile alınan çeşitli ilaçlar, kortizon barındıran burun spreyleri, nefes rahatlatıcı ilaçlar ile gerçekleşmektedir. Şiddetli vakalarda da immunnoterapi yapılır. Her iki alerjide yetişkinler başta olmak üzere herkeste görülür.

 

Alerji Belirtileri Nelerdir?

Alerji çeşitlerinden bahsettik. Öyleyse alerji belirtileri nelerdir? Alerji olduğunuzu nasıl anlayabilirsiniz? Alerjenler solunduğu zaman histamin salgılanması gerçekleşir. Bu durum ise elbette boğaz, sinüs, göz ve burun tahrişine yol açar. Gözler sulanabilir, kızarabilir ve boğaz ağrısı oluşabilir. Sık olarak hapşırma ve burun kaşıntısı ile kendini gösterir. Burun iltihaplanıp şişebilir. Alerji belirtileri akciğer üzerinde de etkisini gösterir. Astım hava yollarının çevresel etkenlere karşı aşırı biçimde duyarlı olması mümkündür. Bu da mukoza ismi verilen zarda şişme yapar. Tüm bunlardan dolayı akciğerlerde solunum sıkıntısı yaşanabilir. Astım yalnızca alerjiden kaynaklanmamaktadır. Genelde alerji önemli bir rol oynamaktadır. Alerji belirtileri mide ve bağırsak sorunlarına da neden olabilmektedir. Cilt üzerinde egzamayı teşvik edebilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akciğer Kanseri 4 Evre Ölüm Belirtileri

Akciğer Kanseri 4 Evre Ölüm Belirtileri